Напередодні травневих свят, коли більшість людей прагнуть вибратися на природу, відомий ведучий «Ранку з Україною» (канал «Україна») Григорій Герман, який раніше дав рецепт улюбленої пісної страви, поділився з «ФАКТАМИ» рецептом свого маринаду для шашлику.
— Ми з дружиною та синами теж плануємо вилазку на природу, — розповів Григорій. — Традиційно напередодні я мариную шашлики, потім ми вибираємо красиве місце десь у лісі на галявині, ставимо переносний мангал, готуємо та, звичайно, все за собою прибираємо. Всі ситі та задоволені! Мариную шашлик тільки я. У мене є два види маринаду — на квасі та пиві, вони чудово один одного замінюють. Пиво, як і квас, раджу купувати не пляшкове пастеризоване, а розливне, живе. Такий маринад робить будь-яке м'ясо м'яким, соковитим та насичує фантастичним запахом!
Пивний маринад
Інгредієнти:
- М'ясо — 1 кілограм
- Пиво — 1,5 літра
- Сіль, перець — до смаку
Приготування:
М'ясо промити, нарізати шматочками. Тримати м'ясо мінімум дві години у пивному маринаді. Потім надіти на шампури, чергуючи шматочки м'яса з овочами. Смажити на середньому вогні до готовності, періодично поливати соком.
2405Читайте також: Грузинський кухар Автанділ Гатенадзе поділився шикарним рецептом шашлику
Читайте нас у Facebook