Є чимало людей, які відкладають приготування пасок на останню мить. Багато й тих, на кого раптом сходить натхнення, і вони вирішують порадувати рідних пасхальною випічкою. Але вона, як правило, вимагає часу. І тут постає питання: де взяти рецепт швидкої паски?
Кулінарка Елла Іванова пропонує читачам «ФАКТІВ» саме такий.
— Цей рецепт для тих, хто не любить возитися з дріжджовим тестом і довго чекати, — каже Елла Іванова.
— І таких людей чимало.
— Щоб прискорити процес випічки, формочки краще використовувати невеликі.
Паска на йогурті
300 г йогурту без добавок
200 г цукру
100 г вершкового масла
5 г ванільного цукру
480 г борошна
4 яйця
16 г розпушувача тесту
Сіль
Цедра апельсина
Збиваємо яйця з цукром і ванільним цукром до збільшення об'єму та розчинення цукру. Масло трохи розтоплюємо та додаємо до яєць.
Потім — йогурт, сіль, цедру апельсина, просіяне борошно, розпушувач.
Замішуємо тісто та відразу випікаємо при температурі 170 градусів 30−45 хвилин. Час залежить від розміру форми. Готовність визначаємо за допомогою шпажки.
Охолоджуємо і покриваємо глазур'ю. Просто, швидко і смачно.
— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?
— Світлого вам свята!
Читайте також: Ароматна та смачна: як приготувати паску з віденського тіста
Читайте також: Смачна паска на жовтках: швидкий рецепт
Читайте також: Апельсинова паска зі свіжої журавлиною: новий смак святкових ласощів
Читайте також: Модна паска — краффін: простий рецепт
Фото з альбому Елли Іванової
569Читайте нас у Facebook