- 14.05 22:28 Ці речі варто прибрати перед приходом гостей: чому деякі нюанси дуже важливі
- 14.05 22:01 Наймодніше морозиво: готується миттєво
- 14.05 21:32 Селена Гомес відповіла на чутки про зраду її нареченого Бенні Бланко
- 14.05 21:25 «Шахтар» у серії пенальті переміг «Динамо» і став 15-разовим володарем Кубка України: відеоогляд матчу
- 14.05 21:01 Пересадка квітучої полуниці: як це зробити, щоб не втратити врожай
- 14.05 20:45 «У своїх роботах прагну передати подих миті», — художниця Ольга Ковтун
- 14.05 20:33 Його відрізняли турбота та працьовитість: на Сумщині загинув воїн з Прикарпаття
- 14.05 20:06 Ідеальний медовик, який завжди виходить: приготуйте, бо дуже смачно
- 14.05 19:46 Мобілізація по-новому: що змінилося з травня для військовозобов’язаних
- 14.05 19:19 Як припинити пити: відомий блогер попросив про допомогу
- 14.05 19:12 Міськрада Одеси витрачає мільйони бюджетних коштів на проектування, хоча я готовий оплатити роботи на Інклюзивному пляжі приватним коштом, — Юрій Дегас
- 14.05 18:59 Дівам — «Паж Кубків» та несподівані новини, Козерогам — «Сімка Мечів» і обережність: Таро-прогноз на четвер, 15 травня
У роті буде вечериночка: Клопотенко пообіцяв «смакове безумство» при приготуванні курячого філе по-індійськи

Відомий кухар і учасник численних кулінарних шоу Євген Клопотенко, котрий раніше радив українцям «налягти» на кульбаби, вирішив повернутися до рекомендацій більш традиційних страв. Так, в одному з недавніх постів переможець «Майстер-шеф» поділився рецептом приготування курячого філе по-індійськи.
«Куряче філе, йогурт, томатний сік. Три продукту — і в вашому роті вечеріночка. А додаєте спеції — і все, відлітаєте в якесь смакове безумство», — пише Євген в своєму Instagram.
Для того щоб приготувати «божественну курку», Клопотенко радить взяти:
- 2 курячих філе
- 200 мл натурального йогурту
- 200 мл томатного соку
- 25 г вершкового масла (+ 5 г для змащування пергаменту)
- спеції до курки ТМ Varto — до смаку
- 1 ч. л. паприки ТМ Varto
- 300 г зеленого горошку
- 1 лимон (1 ст. л. соку + цедра)
- за смаком сіль.
Приготування. У великій мисці змішайте 200 мл натурального йогурту і 200 мл томатного соку. Трохи посоліть.
Додайте половину пачки приправи до курки ТМ Varto і трохи менше паприки ТМ Varto, перемішайте.
Вистеліть деко пергаментом і змастіть 5 г вершкового масла. Викладіть куряче філе і полийте соусом. Запікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.
Залийте 300 г замороженого горошку окропом на 1 хвилину, щоб швидко його розморозити. Потім злийте воду.
Розтопіть в сотейнику 25 г вершкового масла і полийте горошок. Злегка посоліть і полийте соком лимона, натріть цедру за смаком.
Викладіть на тарілку горошок, а зверху куряче філе, трохи полийте соком, що виділився при запіканні.
Раніше Євген Клопотенко розповів, як готувати топовий хліб з житнього борошна.
фото з
1005Читайте нас у Facebook