У роті буде вечериночка: Клопотенко пообіцяв «смакове безумство» при приготуванні курячого філе по-індійськи
Відомий кухар і учасник численних кулінарних шоу Євген Клопотенко, котрий раніше радив українцям «налягти» на кульбаби, вирішив повернутися до рекомендацій більш традиційних страв. Так, в одному з недавніх постів переможець «Майстер-шеф» поділився рецептом приготування курячого філе по-індійськи.
«Куряче філе, йогурт, томатний сік. Три продукту — і в вашому роті вечеріночка. А додаєте спеції — і все, відлітаєте в якесь смакове безумство», — пише Євген в своєму Instagram.
Для того щоб приготувати «божественну курку», Клопотенко радить взяти:
- 2 курячих філе
- 200 мл натурального йогурту
- 200 мл томатного соку
- 25 г вершкового масла (+ 5 г для змащування пергаменту)
- спеції до курки ТМ Varto — до смаку
- 1 ч. л. паприки ТМ Varto
- 300 г зеленого горошку
- 1 лимон (1 ст. л. соку + цедра)
- за смаком сіль.
Приготування. У великій мисці змішайте 200 мл натурального йогурту і 200 мл томатного соку. Трохи посоліть.
Додайте половину пачки приправи до курки ТМ Varto і трохи менше паприки ТМ Varto, перемішайте.
Вистеліть деко пергаментом і змастіть 5 г вершкового масла. Викладіть куряче філе і полийте соусом. Запікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.
Залийте 300 г замороженого горошку окропом на 1 хвилину, щоб швидко його розморозити. Потім злийте воду.
Розтопіть в сотейнику 25 г вершкового масла і полийте горошок. Злегка посоліть і полийте соком лимона, натріть цедру за смаком.
Викладіть на тарілку горошок, а зверху куряче філе, трохи полийте соком, що виділився при запіканні.
Раніше Євген Клопотенко розповів, як готувати топовий хліб з житнього борошна.
фото з
1004Читайте нас у Facebook