Пальчики оближеш: Ектор Хіменес-Браво представив «найлегший» торт з «колумбійськими нотками»
Відомий шеф-кухар і ведучий проекту «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво поділився секретом приготування незвичайного вафельного торта і вареного згущеного молока, пише сайт СТБ .
Це незвичайний торт, зате найлегший, який можна уявити, з колумбійськими нотками.
Інгредієнти для згущеного молока:
• молоко 3.2% - 3 л
• цукор — 680 г
• сода — ½ ч. л.
• сіль — ¼ ч. л.
• палички кориці — ½ ч. л.
Спосіб приготування:
1. У середній каструлі з'єднайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння.
2. Зменшіть вогонь до низького-середнього. Часто помішуючи дерев'яною лопаткою, варіть приблизно 3 години — до появи карамельного кольору.
3. Перелийте в скляну ємність і накрийте плівкою. Зберігайте в холодильнику до 1 тижня.
Інгредієнти для вафельного торта:
• згущене молоко — 750 мл
• вафельні коржі — 1,5 упаковки
• бринза, натерта на тертці — 300 г
• вершкове масло кімнатної температури — 55 г
• лимонний сік — 1 ч. л.
• полуниця для декору
Спосіб приготування:
1. Змішайте варене згущене молоко з вершковим маслом в міксері.
2. Додайте лимонний сік і збивайте на високій швидкості 3 хвилини.
3. Намажте вафельні коржі згущеним молоком (всі коржі, не дуже багато і рівномірно).
4. Кожен третій шар зробіть з бринзою: змащений корж посипте сиром і накрийте вафельним коржем, змазаним згущеним молоком з обох сторін.
5. Покладіть зверху на готовий торт дошку і щось важке, залиште на 2−3 години.
6. Верх торта змастіть залишками згущеного молока і прикрасьте полуницею перед подачею.
Як писали «ФАКТИ», раніше Ектор Хіменес-Браво запропонував урізноманітнити щоденне меню, приготувавши замість голубців капустяно-м'ясний рулет.
А відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував рецепт ідеального домашнього лимонаду. Замість банальних води і лимона Клопотенко пропонує використовувати сезонні ягоди і спеції для багатшого смаку.
1271Читайте нас у Facebook