Знижуємо градуси: рецепт літньої окрошки на кефірі від Лібкіна
Відомий одеський ресторатор Сава Лібкін, який раніше порадував фоловерів рецептом приготування рагу з ранніх овочів з кроликом, вирішив додати «прохолоди» в літню кухню, розповівши, як готувати популярну в спекотну погоду окрошку.
Помітивши, що деякі готують це блюдо на основі кефіру, ресторатор додав, що одесити частіше використовують в якості основи кефір, пише «Хліб-сіль». «Такий варіант звичніше для нашого смаку завдяки іншому холодному супу, придуманому нашими південними сусідами — болгарами. Це таратор, чудовий суп з кефіру, свіжих огірків, часнику і зелені. Одесити давно підгледіли цей рецепт у болгар і успішно застосували ідею до окрошки», — зазначив він.
Для приготування чотирьох порцій окрошки знадобиться:
- 70 г звареної «в мундирі» картоплі;
- 70 г шинки;
- 70 г відвареної телятини;
- 70 г відвареного телячого язику;
- 100 г редису;
- 2 яйця (зварити вкруту);
- 150 г огірків;
- 20 мл лимонного соку;
- 25 г дижонської гірчиці;
- По одному пучку зеленої цибулі, зелені петрушки і кропу;
- 1 л кефіру (2%);
- 0,5 л газованої мінеральної води;
- сіль, мелений чорний перець — за смаком.
Картоплю, телятину, язик, шинку, редис, огірок і яєчний білок нарізати кубиками 7×7 мм. Зелень помити, просушити і подрібнити в окремій ємності.
Гірчицю, мелений чорний перець, жовтки і лимонний сік розтерти з сіллю до однорідної маси і злегка розвести мінеральною водою. Це буде заправка.
Нарізані продукти помістити в каструлю, додати кефір, мінералку і заправку. Перемішати, додати зелень і відправити у холодильник. Через півгодини страва готова.
Раніше рецептом холодного літнього борщу з квасом поділився переможець «МастерШефу» Євген Клопотенко.
Фото Сави Лібкіна з соціальних мереж.
1720Читайте нас у Facebook