- 12:56 Разом з українцями: син Софії Ротару несподівано вийшов на зв’язок, а її сестра розповіла, де зараз знаходиться легенда
- 12:20 «Ми загинемо в ядерному апокаліпсисі?»: під час холодної війни жителі містечка Фульда на кордоні між НДР і ФРН боялися підходити до каналізаційних люків
- 12:07 Близнюкам — «Туз Кубків», Козорогам — «Король Пентаклів», Рибам — «Закохані»: Таро-прогноз та поради карт на тиждень до 18 травня
- 12:02 Помер відомий футболіст і тренер, який забив легендарний гол ударом з 77 метрів
- 11:51 Перемір’я до кінця доби або жорсткі санкції: Німеччина поставила ультиматум рф
- 11:47 Готував удари по лініях електропередач Рівненської АЕС: СБУ затримала російського агента
- 11:45 З карток українців вкрали понад мільярд гривень: які схеми застосовували шахраї
- 11:22 Я у шоці: мережа відреагувала на нову роботу популярних музикантів
- 10:54 Як відмити слайм з дитячого одягу та очистити дуже брудну сковорідку: поради від блогерок-красунь
- 10:23 Салат з редиски «Хвилинка» від Ольги Матвєй: молоточком розбивати нічого не потрібно
- 09:54 Найсильніший шахіст світу вперше стане батьком
- 09:26 Перерахунок пенсій заднім числом: хто отримає гроші відразу за кілька місяців
Ідеальний для липневої спеки: у мережі представили рецепт холодного борщу по-литовськи

Ми звикли, що борщ — страва української кухні, і історично належить нашій країні. Але, як виявилося, популярність борщу давно вже вийшла за межі України, і його готують представники багатьох народів, зокрема, литовці.
Про те, як приготувати холодний борщ по-литовськи, розповіли на сторінці lanka_food в Instagram.
«На оригінальність рецепту не претендую, сама спробувала його вперше і покажу вам, як я його готувала. Поки шукала рецепт, побачила різноманітні рецепти і назви абсолютно різні. Але вирішила приготувати цей», — пише автор відео.
Холодний борщ по-литовськи
Інгредієнти
2 середніх варених буряки
3 огірки
4 яйця варених
зелень
сіль, перець
500 мл кефір
2−3 ст. л. сметани
500 мл води
3 зубчики часникуПриготування
Всі інгредієнти потрібно натерти на тертку.
Посолити, поперчити, нарізати зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля).
Додати сметану, кефір й перемішати.
Потім влити воду, якою регулюється густота страви, приблизно 500 мл.
Можна додати сік лимона або лимонної кислоти.
Готовий борщ повинен постояти в холодильнику години три.
До столу подається з гарячою картоплею в прикуску.
Раніше відомий одеський ресторатор Сава Лібкін розповів, як готувати популярну у спекотну погоду окрошку на кефірі. А шеф-кухар Василь Лифарьов поділився секретами приготування цієї страви на квасі.
2978Читайте нас у Facebook