У мережі можна знайти багато рецептів добре охолоджуючих у спеку лимонадів, як, наприклад, авторства Євгена Клопотенка. Свій варіант домашнього напою, здатного зарядити енергією на весь день, представив і шеф реаліті «Пекельна кухня» Алекс Якутов.
ВІДЕО ДНЯ
«Цей прохолодний напій не дозволить мізкам „закипіти“ у спекотний день. А поєднання лимона і ягід додасть йому пікантний смак», — цитує Пекельного Шефа novy.tv .
Інгредієнти:
850 мл — сильногазованої води;
420 г — цукру;
4 шт. — лимонів;
6 шт. — полуниці (або інших ягід);
1 шт. — лайма;
100 г — базиліка;
10 г — м'яти;
Лід — за бажанням.
Приготування:
Натріть цедру чотирьох лимонів і вичавіть з них сік.
Збийте у блендері до однорідної маси листя базиліку, полуницю і цукор.
Підігрійте воду з цукром до повного його розчинення. Залиште охолоджуватися.
Змішайте пюре з базиліку з цукровим сиропом. Розмішайте і додайте сік лимонів.
Додайте у напій кружечки лайму.
Дайте напою настоятися і прикрасьте м'ятою.
Непогано у спеку може охолодити і холодний літній борщ з квасом — рецепт приготування цієї страви читайте на сайті «ФАКТІВ».