Учасник кулінарного шоу «МайстерШеф. Професіонали» Юрій Негрич, який раніше поділився секретами приготування чорного морозива, розповів, як приготувати ліниві вареники з моцарелою та ягодами.
ВІДЕО ДНЯ
Як повідомляє «СТБ», корисний і поживний сир краще за все підійде для першого прийому їжі: він добре засвоюється організмом і при цьому багатий на білки, кальцій та вітамінами.
Інгредієнти:
сир — 300 г;
яйце — 1 шт .;
борошно — 2/3 склянки;
цукор — 2 ст. л.;
вершкове масло — 50 г;
сушений розмарин — 1/3 ч. л.;
ягоди заморожені — 250 г;
моцарелла — 50 г.
Приготування:
Сир протріть через сито або подрібніть у блендері. Додайте яйце, 25 г розтопленого вершкового масла, 1 ст. л. цукру, розмарин та борошно. Замісити м'яке тісто.
Дошку присипте борошном, розкачайте на ній тонкі ковбаски з тіста і наріжте їх на шматочки довжиною 1−2 см. Обваляйте шматочки у борошні.
Відваріть ліниві вареники у підсоленій киплячій воді протягом декількох хвилин.
Приготуйте соус: подрібніть ягоди з 1 ст. л. цукру у блендері.
Викладіть ліниві вареники у форму для запікання і полийте ягідним соусом. Зверху викладіть вершкове масло і посипте тертою моцарелою.
Поставте форму у розігріту духовку на кілька хвилин.