Ті, хто спробував такі кабачки, стверджують, що за смаком їх не відрізнити від маринованих грибів. Проте такого ефекту можна досягти лише взимку, але навіть якщо не чекати холодної пори і з'їсти їх вже через три години — теж буде смачно, пише ресурс Твої рецепти.
Важливо: для рецепта підходять молоді кабачки, більш пізні доведеться ретельно очистити від насіння і шкірки.
Вам знадобляться:
- кабачки 1.3 кг
- масло рослинне 100 мл
- оцет 100 мл
- сіль 1 ст.л.
- цукор 3 ст.л.
- кріп 1 пучок
- часник 4 зубчик
- перець чорний мелений 1 ч.л.
Приготування
Кабачки помити губкою під прохолодною водою, промокнути насухо паперовими рушниками і нарізати кубиками середнього розміру. Відразу вивантажити всю нарізку в об'ємну миску або каструлю, як вам зручніше.
Щедрий пучок кропу промити під краном, розкласти на кухонному рушнику і дати просохнути, нарізати якомога дрібніше і перекласти в каструлю до кабачків.
Зубчики часнику очистити і обполоснути, натерти на дрібній тертці або пропустити на пресі. Додати весь часник в каструлю.
Всипати туди ж сіль і цукровий пісок, також влити столовий оцет і масло в однаковій пропорції.
Додати перець, перемішати і відставити на 3 три години.
Розкласти «відпочилі» кабачки разом з що ще соком по заздалегідь простерилизованнимбанкам.
Кожну банку поставити в каструлю, не забувши дно вистелити рушником, влити теплу воду і стерилізувати ще 15 хвилин, тут же закатати і остудити під ковдрою.
Через добу прибрати кабачки в льох (комору).
Нагадаємо, кабачки на зиму можна приготувати і з кетчупом чилі.
1398Читайте нас у Facebook