Устриці зі шпинатом: простий рецепт від Григорія Германа
Відомий український кулінар і ведучий Григорій Герман повернувся з великої подорожі по Україні в пошуках унікальних вітчизняних продуктів. Своє дослідження Григорій приурочив до 30-річчя Незалежності України, поділившись новими рецептами у святковому випуску «Ранку з Україною» (канал «Україна»).
— Я знайшов те, чим можна здивувати будь-якого! — зізнався Григорій. — Виявляється в різних куточках нашої країни є унікальні ферми з продуктами, про які багато хто навіть не знають! Думаю, скоро на наших прилавках з'являться всесвітньовідомі делікатеси по абсолютно прийнятною ціною. Один з таких — знамениті устриці. Звичайно, це блюдо не для кожного дня, але іноді побалувати себе можна.
Устриці зі шпинатом
Інгредієнти:
Устриці — 12 штук
Сіль — 0,5 кілограма
Масло вершкове — 100 грамів
Сир твердий — 150 грамів
Шпинат — 100 грамів
Зелена цибуля — 30 грамів
Аніс мелений — 1 щіпка
Майоран — 1 щіпка
Базилік сухий — 1 щіпка
Кайенский перець — 1 щіпка
Білий перець — 1 щіпка
Приготування:
Злегка припустити на пательні шпинат з вершковим маслом, цибулею і часником. Дати охолонути. Змішати в мисці шпинат з розм'якшеним маслом і іншими прянощами. Натерти в суміш сир.
Двома ложками, змочуючи їх в гарячій воді, сформувати з отриманої суміші овальні галушки розміром менше устричної раковини.
Відкрити устриці. Викласти зверху на устрицю галушки. Встановити підготовлені раковини в солі на деку і поставити в розігріту до 250 ° С духовку. Запікати, поки приправа не почне пузиритися і не покриється коричневою скоринкою — 12 хвилин. Вийняти і злегка остудити перед подачею.
Відзначимо, що до вибору устриць треба підходити дуже обережно, адже в них тепер можна знайти частинки мікропластика.
224Читайте нас у Facebook