ПОИСК
Книга рецептів

Простий рецепт курячих шашликів з баклажаном у лаваші: є секретний інгредієнт

19:19 23 серпня 2021
шашлик

Існує безліч рецептів приготування смачного та соковитого шашлику. Його готують з різних видів м'яса. Багато кулінарів наполягають на тому, що саме правильний вибір м'яса дає гарантію того, що страва буде ідеальною. На «24 каналі» запропонували рецепт шашлику «з родзинкою».

Курячий шашлик з баклажаном та соусом наршараб у лаваші

Інгредієнти
250 гр курячого філе порційно нарізаного для шашлику
1 середній баклажан;
50 г тахіни (кунжутної пасти);
10 г насіння кунжуту;
1 лаваш;
1 невеликий пучок петрушки;
кілька гілочок кінзи;
10 г сумаху;
50 г волоського горіха;
50 г соусу наршараб (гранатової заправки);
100 г сиру фета.

Приготування

Розігріти духовку до 180 градусів й поставити в неї запікатися баклажан (приблизно на 30 хвилин).

РЕКЛАМА

Готовий баклажан охолодити, розрізати вздовж та ложкою вийняти з половинок м'якоть.

Баклажанну м'якоть посолити і змішати з тахіною.

Шматочки курячого шашлику нанизати на шпажки й обсмажити на мангалі, решітці або сковороді до готовності.

РЕКЛАМА

Волоський горіх нарізати грубо, сир — кубиками 2×2 сантиметри.

Готовий шашлик викласти на підігрітий лаваш, зверху — сир, волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, петрушки. Посипати начинку сумахом, рясно полити соусом наршараб, посипати кунжутом і сформувати з лаваша тугий ролл.

РЕКЛАМА

За бажанням рол можна підсмажити.

Подавати блюдо гарячим.

Нагадаємо, відомий кулінарний експерт, ведучий Олексій Суханов раніше поділився фірмовим маринадом для шашлику. Про рецепт маринаду для шашлику розповів також композитор Ігор Поклад.

671

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів