Соковитий та м'який: рецепт легкого маринаду для шашлику
Відомий кулінарний експерт, ведучий ток-шоу «Говорить Україна» (канал «Україна») Олексій Суханов поділився з «ФАКТАМИ» своїм фірмовим маринадом для шашлику.
— Для шашлику я вибираю баранячу ніжку, — розповів Олексій. — М'ясо на ній ніжне й ароматне, а шашлик виходить соковитим з дуже витонченим смаком. Зізнаюся, вперше скуштував шашлик з баранини під час подорожі до Грузії понад десять років тому та відтоді жодне інше м'ясо для цієї страви не використовую. Грузини кажуть, що успіх шашлику — у якісній баранині та маринаді. Я намагаюся знаходити м'ясо однорічного баранчика: воно набагато м'якше. А маринад роблю на основі білого вина.
Шашлик з баранини
Інгредієнти
М'ясо (баранина) — 2 кг
Ріпчаста цибуля — 1 кг
Біле вино (сухе) — 700−800 мл
Приправа для шашлику — за смаком
Сіль за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо на шматки по 4−5 сантиметрів. Кладемо в глибоку ємність. Нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями, потім злегка мнемо руками й викладаємо до м'яса. Додаємо спеціальну приправу для шашлику. Або робимо її самі — коріандр, зіра, сіль, паприка, гірчиця, часник, чорний перець і сушені томати.
Вливаємо біле вино й ретельно перемішуємо м'ясо. Ставимо у прохолодне місце та маринуємо 5−6 годин. Перед приготуванням необхідно посолити за смаком. Потім нанизуємо на шампури й смажимо до золотистої скоринки.
Рецептом відмінного маринаду для шашлику з «ФАКТАМИ» поділився також відомий композитор Ігор Поклад.
825Читайте також: М'який та соковитий шашлик: простий маринад
Читайте нас у Facebook