Знаменитий торт Анна Павлова: покроковий рецепт легкого смаколика
Кондитери знають більше 700 варіантів знаменитого торта «Анна Павлова». Є серед рецептів і ті, які можна втілити в життя в домашніх умовах. Головне не пересушити безе, щоб верхівка вже була хрусткою, а серединка залишилася ніжною та м'якою, повідомляє 1000 menu.
Торт «Анна Павлова» з полуницеюДля безе:
- яйця — 4 штуки;
- пудра цукрова — 230 г;
- крохмаль — 2.5 ч. л .;
- оцет лимонний або винний — 2/3 ст.л.
Для крему:
- вершки жирністю 33% - 250 мл;
- сир м'який — 50 г;
- пудра цукрова — 50 г.
Для декору:
- полуниця 300 г;
- джем 40 м
Білки відокремити від жовтків, збити в чистій сухій посуді з дрібкою лимонної кислоти, поступово додаючи пудру. Коли піна стане щільною, додайте крохмаль і оцет, перемішайте.
Викласти масу на пергамент. Сформувати коло з бортиками. Боки розрівняти. Випікати в духовці спочатку при 200 градусах до появи скоринки, потім на 100 градусах підсушити 1,5−2 години і залишити в духовці до охолодження.
Вершки охолодити, збити з пудрою, поки не загусне, додати сир. Заповнити кремом основу з безе, прикрасити ягодами і джемом. Зберігати в холодильнику.
Крім полуниці для оформлення торта «Анна Павлова» можна використовувати сезонні ягоди, наприклад, малину, червону і чорну смородину. Також смачним виходить десерт з абрикосами або персиками.
Фото https://ua.depositphotos.com/
4510Читайте нас у Facebook