ПОИСК
Книга рецептів

«Концентрація смаку»: відомий телекухар розповів, як приготувати класичний жульєн з куркою та грибами

22:49 23 листопада 2021
жульєн

Один з найпопулярніших кухарів на росТВ Олександр Белькович, який розповів раніше, як приготувати юшку з півня, поділився рецептом класичного жульєна з куркою та грибами.

Жульєн з куркою та грибами

Продукти на 4 порції

Куряча грудка 1 філе 150 г
Печериці 6 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Вершки 33% 250 мл
Сир твердий 100 г
Сулугуні 50 г
Петрушка 10 г
Соняшникова олія 20 мл
Булочка міні 1 шт.
Сіль, перець

Приготування

РЕКЛАМА

Цибулю очистити та нарізати тонкими півкільцями.

Печериці та грудку нарізати тонкою соломкою.

РЕКЛАМА

На розігріту сковороду налити 20 мл олії та обсмажити цибулю до карамелізації.

Відправити курку до цибулі й добре обсмажити. Коли зайва волога вийде, додати печериці та продовжувати обсмажувати доки вийде волога. В кінці посолити й поперчити до смаку.

РЕКЛАМА

Вершки влити до курки, довести до кипіння та зняти з нагріву.

Сулугуні (50 г) натерти на грубій тертці, а твердий сир (100 г) на дрібній тертці.

Відправити весь натертий сулугуні та ½ твердого сиру до курки у вершках та перемішати до однорідності.

Листочки петрушки дрібно нарізати й відправити в жульєн, перемішати.

Перекласти жульєн у 4 кокотниці у рівному співвідношенні та кожну посипати тертим твердим тертим сиром, що залишився.

Відправити кокотниці у заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 8 хвилин.

Булку нарізати тонкими скибочками та підпекти на сухій розігрітій сковороді.

Нагадаємо, шеф-кухар Андрій Величко запропонував рецепт простого та ситного салату з індичкою, буряком та сиром. А телеведучий Руслан Сенічкін розповів, як приготувати цвітну капусту з печерицями у вершках.

1528

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів