Способом приготування крем-супу з печерицями поділився ресурс «Копилка рецептов».
ВІДЕО ДНЯ
Інгредієнти:
1 велика цибулина;
2 зубчики часнику;
50 г вершкового масла;
500 г печериць;
5 гілочок чебрецю;
2 ст. л. борошна;
300 мл молока;
300 мл вершків жирністю 22%;
Сіль, свіжомелений чорний перець — за смаком;
Сухарики для подачі.
Приготування:
РЕКЛАМА
Розтопіть вершкове масло в каструлі, додайте подрібнені цибулю і часник. Готувати на слабкому вогні, поки цибуля не стане прозорою (5−7 хвилин).
Наріжте печериці тонкими скибочками і додайте у каструлю з цибулею. Трохи посоліть, поперчіть і покладіть гілочки чебрецю. Готуйте гриби, помішуючи, до золотистого кольору.
Додайте у каструлю борошно і розмішайте. Продовжуйте готувати, помішуючи, 5 хвилин.
Влийте молоко, розмішуючи, доведіть до кипіння і варіть суп 10 хвилин.
Влийте у каструлю вершки та прогрійте 3 хвилини, не доводячи до кипіння.
Додайте до супу сіль та перець.
Подавайте із сухариками.
Раніше відома українська актриса Ольга Сумська розповіла, як вона готує яскраву страву осені — крем-суп із гарбуза.