Переможниця та суддя кулінарного проекту «МайстерШеф» Ліза Глінська, яка раніше розповіла, як приготувати смачний лимонний пиріг, поділилася двома рецептами різдвяної та новорічної випічки — штоллену.
ВІДЕО ДНЯ
«Саме час для початку приготування штоллену. Адже чим довше він дозріває після випікання, тим смачнішим стає», — нагадала кулінарка і виклала рецепти в Instagram .
1. Рецепт 1.
Інгредієнти:
Сухофрукти в ромі:
-150 г світлих родзинок,
-150 г темних родзинок,
- 100 г журавлини,
- 200 мл чорного рому.
Опара
- 200 г борошна,
- 200 мл теплого молока,
- 2 г свіжих пресованих дріжджів.
Тісто:
- 400 г опари,
- 450 г борошна,
- 180 г розм'якшеного вершкового масла (жирність не менше 82%, 1 частина),
- 200 г розм'якшеного вершкового масла (жирність не менше 82%, 2 частина),
- 60 мл молока (трохи теплого),
- 30 г свіжих пресованих дріжджів,
- 110 г цукру
- цедра одного лимону,
- цедра одного апельсину,
3 г порошку кориці,
4 г солі.
Додатково:
- 100 г топленого вершкового масла,
- 150 г цукрової пудри.
Рецепт 2 (сирний) Інгредієнти:
200 г вершкового масла (розм'якшеного),
150 г цукру,
200 г сиру (жирність 5−9%),
100 г яєць,
цедра лимону,
цедра апельсину,
10 г розпушувача,
500 г борошна,
250 г світлих родзинок,
200 г сушених чорниць,
150 мл чорного рому.
Додатково:
- 200 г розтопленого вершкового масла,
- 200 г цукрової пудри.
Процес приготування кулінарка зняла на відео — дивіться у «каруселі».