- 19:05 Ціни підштовхують до вегетаріанства: економіст пояснив, чи варто очікувати здешевшання м’яса
- 18:46 Перехід з одного виду пенсії на інший: експерт пояснив, коли це вигідно
- 18:24 В Україні хочуть підняти народжуваність: ціна питання — 80 мільярдів гривень на рік
- 17:47 Захист від колорадського жука без «хімії»: посадіть це біля картоплі, і «колоради» забудуть дорогу до вашої дачі
- 17:21 Популярність Меган Маркл впала до історичного мінімуму: що сталося
- 16:47 Редиска по-грузинськи від Івана Янюка: страва, яка запам’ятається вам надовго
- 16:23 В Україні знайшли варіант, як захистити БПЛА від дронів-перехоплювачів — ЗМІ
- 15:35 На Одещині внаслідок пожежі загинули двоє малолітніх дітей
- 15:24 Ніжна і незламна: популярний гурт випустив потужний кліп
- 14:56 Чемпіонат України з футболу, 29-й тур, 17 — 18 травня: результати та відеоогляди матчів, становище команд
- 14:47 Більше, ніж приправа: як ефективно очистити унітаз за допомогою речі, яка є у кожної господині
- 14:21 Що робити, якщо вам заблокували рахунок через порушення банківських переказів: поради банкіра
Чарівний «Рафаелло» без лактози: Ліза Глінська поділилася рецептом смачного та красивого торта на свято

Переможниця та суддя кулінарного проєкту «МастерШеф» Ліза Глінська, яка розповіла, як приготувати штолен, поділилася рецептом казкового торта «Рафаелло».
Торт «Рафаелло» без лактози та глютену
Для бісквіта:
- 150 г сирих яєць (190 г/210 г);
- 150 г борошна (190 г/210 г);
- 110 г цукру (140 г/150 г);
- 30 г кокосової стружки (40 г/40 г);
- 4 грами розпушувача (5 грамів/6 грамів).
Розрахунок на форму 16 сантиметрів, у дужках на форму: 20/22 сантиметри.Приготування:
Розігріти духовку до 165 градусів у режимі «Конвекція».
Збити яйця з цукром до стійких піків.
Окремо змішати борошно з розпушувачем і додати в яєчну масу.
Додати кокосову стружку та дбайливо перемішати.
Вилити тісто у форму та випікати 35−40 хвилин.
Охолодити бісквіт, зрізати верхівку та витягти з форми.
Розрізати бісквіт вздовж на три рівні коржі.
Кокосовий крем250 мл кокосового молока (310 г/340 г);
150 г кокосового згущеного молока (190 г/210 г);
300 мілілітрів кокосових вершків (380 грамів/410 грамів);
7 грамів желатину+35 мілілітрів води (9 грамів/10 грамів + 45 мілілітрів/50 мілілітрів).
Розрахунок на форму діаметром 16 сантиметрів, у дужках: 20/22 сантиметри.Приготування:
Замочити желатин у теплій воді та залишити набухати на 10−15 хвилин.
Змішати кокосове молоко та згущене кокосове молоко і довести в каструлі до кип'ятіння.
Додати у суміш желатин та перемішати.
Перелити основу крему в глибокий посуд, накрити шаром харчової плівки та залишити охолоджуватися.
Відправити у холодильник на кілька годин.
Збити кокосові вершки та з'єднати з кремом.
Укрити форму для торта (борти) ацетатною плівкою. Форма 18 см.
Викласти на дно форми коржик, просочити його кокосовим молоком.
Заповнити простір форми кремом.
Аналогічно викласти і перекласти ще два коржики.
Відправити торт у холодильник на 4 — 5 годин.
Зняти з торта форму та плівку.
Прикрасити торт мигдальними пластівцями до середини торта.
Зверху посипати кокосовою стрічкою.
Викласти на поверхню торта цукерки «Рафаелло» та подавайте випічку до столу.
Кулінари також пропонують прикрасити новорічний стіл закускою з помідорів «Дід Мороз» та салатом з червоною рибою «Рукавичка Діда Мороза».
5150Читайте нас у Facebook