Порадує у зимові свята: рецепт найсмачнішого новорічного меренгового рулету
Після того, як кулінарний блогер Людмила Борщ поділилася рецептом закусочного рулету, на популярному Telegram-каналі показали, як прикрасити новорічний стіл найсмачнішим меренговим рулетом із начинкою з новорічних мандаринів.
Для його приготування знадобляться:
Меренга
Білок 6 яєць
Сіль — щіпка
Лимонна кислота — щіпка
Цукор — 250 г
Кукурудзяний крохмаль — 25 г
Мандариновий курд (желе)
Мандарини — 4−5 штук
Жовток — 2
Цукор — 30 грамів
Кукурудзяний крохмаль — 20 грамів
Крем
Крем-сир — 300 грамів
Цукрова пудра — 20 грамів
Вершки 33% - 150 мл
Приготування
Для меренги до білків додаємо сіль, сік лимонний і збиваємо в білу піну. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукор і збиваємо до бешихи (щоб при перевертанні миски білки не випадали). Додаємо крохмаль і продовжуємо збивання протягом хвилини. Потім перекладаємо меренгу рівним шаром у противень з пергаментом. Сушимо при 140 градусах 35−40 хвилин. Після цього дістаємо, зверху накриваємо новим пергаментом та перевертаємо. Знімаємо пергамент, на якому випікався рулет, і даємо охолонути.
Для мандаринової начинки фрукти пробиваємо блендером, додаємо цукор, жовтки, крохмаль та перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до загусання. Знімаємо з вогню, перетираємо через сито і даємо охолонути.
Для крему сир, вершки та пудру збиваємо до загусання.
Складання рулету
На меренгу рівним шаром викладаємо мандариновий курд і даємо постояти 10 хвилин. Зверху покриваємо шаром крему та щільно згортаємо у рулет. Прибираємо в холодильник як мінімум на 30 хвилин.
Нагадаємо, раніше в мережі розповіли спрощений спосіб приготування новорічного рулету з мандаринами та шоколадом, який не потрібно випікати. Основою рецепту є печиво типу «Марія».
2071Читайте нас у Facebook