Рецептом шарлотки дієтологиня поділилася в Instagram.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці — 50 гр;
Сир — 200 гр;
Яйця — 2 шт.;
Яблука — 2 шт.;
Розпушувач; ⠀
Ваніль та кориця — за смаком.
Приготування: ⠀
⠀
РЕКЛАМА
Подрібніть пластівці до стану борошна — зручніше це зробити у кавомолці. ⠀⠀
Збити яйця міксером до стану пишної світлої маси (близько 5 хвилин). Чим повітряніша маса, тим м'якшою та пишнішою вийде шарлотка.
У вівсяне борошно додати розпушувач, ванілін та корицю. Перемішати.
Додати у яєчну масу сир та борошно. Перемішати продукти до однорідності. Краще — блендером, щоб позбутися грудочок. Якщо немає блендера, протерти сир через сито. ⠀
Яблука промити, зрізати шкірку (якщо магазинні), видалити серединку. Нарізати великими кубиками і додати у тісто. ⠀
Змастити форму рослинною олією і вилити у неї тісто. ⠀
Випікати шарлотку у духовці, розігрітій до 200° С, близько 50 хвилин — до рум'яного кольору. Така шарлотка гарна як у теплому, так і у холодному вигляді.