Кожна господиня має свої секрети засолювання сала. А є варіант, який називають «жіночим». Втім, тут також господині не єдині — хтось його готує із додаванням цукру, хтось — без.
ВІДЕО ДНЯ
Другий варіант запропонувала фуд-блогерка Валентина Сидорова, за рецептами якої стежать понад чверть мільйона фоловерів. Вона запевняє, що «Дамське» солоне сало виходить неймовірно ніжним та смачним.
Інгредієнти:
Грудинка свиняча — 500 г;
Вода кип'ячена охолоджена — 500 мл;
Часник — 3 зубчики;
Лавровий лист — 3 шт;
Запашний перець горошок — 10 шт;
Чорний перець горошок — 1 ч. ложка;
Сіль — 25 — 30 г.
Для панірування:
Паприка солодка — 2 ч. ложки;
Чорний перець мелений — ½ ч. ложки;
Часник — 2 зубки.
Приготування:
РЕКЛАМА
Зрізати шкірку з грудинки, нарізати сало шматочками завширшки 4 сантиметри.
У літрову банку покласти лавровий лист, чорний та запашний перець, нарізаний тонкими пластинками часник.
Викласти у банку сало, не утрамбовуючи шматочки.
Зверху висипати сіль та залити водою кімнатної температури. Закрити кришкою і струсити, щоб сіль добре розчинилася. Поставити банку у холодильник на три доби.
Викласти сало на паперові рушники, щоб видалити зайву рідину.
На тарілці змішати інгредієнти для панірування. Обваляти у суміші обсушені шматочки сала.
Перед тим, як відправити сало на зберігання у морозилку, кожен шматочок загортається у харчову фольгу.
Трохи підморожене сало дістати з морозилки та тонко нарізати.