- 00:05 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 22.06 22:28 Із чим не варто поєднувати плетені сумки: деякі нюанси вас здивують
- 22.06 22:01 Незвичайний джем: вариться так просто, що ви здивуєтеся
- 22.06 21:30 Уся в талановиту маму: Дженніфер Лопес натякнула на захопливу співпрацю з донькою
- 22.06 21:12 «Це самогубство»: експерт про рішення парламенту Ірану закрити Ормузьку протоку
- 22.06 21:01 Зменшує хронічні запалення: корисні властивості бурякового соку, який вважається суперпродуктом
- 22.06 20:45 «У вінку кожна квітка має символічне значення», — колекціонерка фарфору Людмила Карпінська-Романюк
- 22.06 20:33 З перших днів війни пішов боронити країну: в бою на Донеччині загинув нацгвардієць з Київщини
- 22.06 20:08 Фаршировані гриби в духовці: пікантний та вишуканий перекус
- 22.06 19:54 Скорпіонам — «Імператриця», Дівам — «Дев'ятка Кубків», а Левам — «Верховна Жриця»: Таро-прогноз та поради карт на 23 червня
- 22.06 19:44 Російські війська тепер мають технологічну перевагу: ЗМІ про нову тактику ударів дронами
- 22.06 19:34 Екстретя ракетка світу та уродженка москви ледь не влаштували бійку після матчу у Німеччині
Просто смакота: рецепт смачної та корисної гарбузової запіканки

З гарбуза, який добре зберігається, можна приготувати масу цікавих страв, наприклад, панкейки на сніданок за рецептом кондитерки Лізи Глинської. А ще з гарбуза можна зробити запіканку, яка проста у приготуванні.
«Гарбузова запіканка — просто смакота!» — стверджують автори кулінарного каналу «Прості рецепти» і додають, що ця страва може подаватися до столу як десерт, і як основна. У другому випадку її можна подати із соусом або сметаною.
Інгредієнти:
- Гарбуз — 1 кг;
- Сметана — 200 г;
- Яйце — 3 шт.;
- Цукор — 6 ст. ложок;
- Манна крупа — 6−7 ст. ложок;
- Ванільний цукор — 1 пакетик;
- Вершкове масло — 30 г.
Читайте також: Швидко, легко та корисно: Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом гарбузових оладок із соусом наршараб
Приготування:
- Гарбуз почистити і натерти на великій тертці. Розділити на 3 частини для 3 шарів запіканки.
- Форму змастити вершковим маслом, посипати невеликою кількістю манної крупи.
- Викласти перший шар натертого гарбуза. Зверху присипати двома ложками цукру та двома ложками манки.
- Так само зробити ще два шари.
- Приготувати заливку: збити яйця зі сметаною та ванільним цукром.
- Вилити заливку на запіканку і поставити у попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
- Запікати приблизно 40 хвилин.
- Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Раніше шеф-кухарь Андрій Величко поділився секретом оригінального гарбузового супу з кокосовим молоком та вершками, а телеведучий Григорій Герман розповів, як він готує гарбузові булочки.
Фото Прості рецепти
1715Читайте нас у Facebook