Підійде і звичайний оселедець: лікар-інфекціоніст розповіла, які продукти допомагають протистояти коронавірусу
На тлі нового зростання кількості інфікувань COVID-19 в Україні збільшують популярність у мережі лайфхаки одужання та відновлення після перенесеного захворювання. Цього разу порадами поділилася лікар-інфекціоніст Світлана Федорова.
Вона стверджує, що найкраще організму допоможуть курячі яйця та риба, які містять безліч мінералів. В т.ч. яйця здатні збільшувати вироблення лімфоцитів, пригнічувати розмноження вірусів, скорочувати тривалість інфекції, і тому мають протизапальні властивості.
Що стосується риби, вона має бути жирною, але не обов'язково дорогою.
«Морська риба у своєму складі має омега-3, яка забезпечує будівельні блоки для протизапальних гормонів — ейкозаноїдів, а вони сприятливо впливають на імунну систему», — пояснила Федорова.
Також інфекціоніст порадила звернути увагу на сири, крольчатину та індичатину, які допоможуть нормалізувати сон після захворювання на коронавірус. У свою чергу, куркума є природним антибіотиком.
Нагадаємо, терапевт Інституту геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України Юлія Поворознюк розповіла читачам «ФАКТІВ», чому штам «Дельта» погіршує травлення.
1493Читайте нас у Facebook