ПОИСК
Книга рецептів

Швидкі яблучні рогалики: спечіть вдома з дитиною

21:01 2 березня 2022
рогалики

Випекти рогалики — набагато економніше, ніж купити. Крім того, залучаючи до цього процесу дитину, можна хоч на якийсь час відволіктися від воєнної реальності, яка прийшла у наше життя.

Рецептом яблучних рогаликів поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.

— Яблучні рогалики ніжні та смачні, — каже Елла Іванова. — Вони сподобаються і дорослим, і дітям.

Яблучні рогалики

60 г будь-якого соку (можна, наприклад, яблучного)

40 г рослинної олії

РЕКЛАМА

30 г цукру або цукрової пудри

Цедра апельсину

РЕКЛАМА

4 г розпушувача тіста

150 г борошна

Для начинки — яблука

РЕКЛАМА

Приготуємо начинку. 500 г яблук нарізаємо кубиком. Обсмажуємо на сухій сковороді кілька хвилин. З'єднуємо 1 чайну ложку кукурудзяного крохмалю та 1 чайну ложку цукру. Додаємо до яблук. Гасимо пару хвилин до загусання. Охолоджуємо.

З'єднуємо свіжий сік, олію, цукрову пудру. Додаємо борошно та розпушувач. Можна додати трохи солі.

Замішуємо тісто, загортаємо в плівку на 30 хвилин.

Розкочуємо між двома аркушами пергаменту.

Розрізаємо на сектори, викладаємо зверху яблука. Формуємо рогалики. Випікаємо за температури 180 градусів 15 хвилин.

Після охолодження помістіть у пакет. За ніч рогалики стануть м'якими, тануть у роті. Смачного!

— Який сік, крім яблучного, підійде?

— Апельсиновий чи виноградний, наприклад.

Читайте також: Коли у магазині величезні черги: рецепт економного печива

Читайте також: В основі — річкова риба: як приготувати козацький куліш, улюблену страву українських воїнів

Фото з альбому Елли Іванової

2971

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів