«Картопля у банці»: ситна, ароматна і проста в приготуванні страва
«Картопля, сало, трішки фантазії — і смачна вечеря готова». Так описує свій рецепт фудблогерка Марія Макарчук. За її словами, «Картопля у банці» — ситна, ароматна і дуже смачна страва. Це може бути повноцінна вечеря або ж гарнір.
Інгредієнти:
- картопля — 1,5 кг
- сало — 200 г
- цибуля — 1 шт.
- сіль — на свій смак
- перець — на свій смак
- розмарин — 2 г
- вершкове масло — 20 грн
- банка 0,5 л — 4 шт.
- фольга
Приготування:
Картоплю нарізати тонкими кружечками, цибулю — півкільцями, сало нарізати тонкими скибочками. Посолити, поперчити, додати розмарин — все добре перемішати. Банки змастити вершковим маслом та щільно напакувати картоплею, викласти зверху кілька шматочків сала. Накрити кожну банку фольгою.
Відправити в холодну духовку, увімкнути вогонь на 180 ° C, випікати 60 — 80 хвилин. Обов'язково: вимкнути духовку і відкрити дверцята на 5 хвилин, залишити картоплю трішки охолонути (щоб банка не лопнула від перепаду температур).
Покроковий процес приготування «Картоплі в банці» можна побачити на відео .
Читайте також: Вечеря «нашвидкуруч» від Людмили Борщ: спробувавши його, чоловіки «не можуть зупинитися», і вимагають «повторювати» щодня
Раніше англійська фудекспертка Люсі Варнава поділилася рецептом економним та смачної страви — крутонів зі спеціями з черствого хліба.
24605Читайте нас у Facebook