ПОИСК
Книга рецептів

Розкрито секрет справжньої гуцульської паски із села Космач: «Завжди починайте процес випікання з…»

19:30 21 березня 2023
Розкрито секрет справжнього гуцульського паски із села Космач: «Завжди починайте процес випікання з…»

У різних регіонах нашої країни українці мають свої «секрети» приготування смачних і ніжних пасок.

Про те, в чому секрет справжнього паски із села Космач на Гуцульщині, розповіли автори сайту «Наші Бесаги».

За словами пані Параски, до якої вони звернулися за консультацією, гуцули завжди починають випікати паску з молитви — читають «Отче наш», а також просять Бога про те, щоб святковий хліб вийшов гарним та смачним.

Також для приготування паски потрібно:

  • борошно — 4 кг. (підсипаємо поступово, може піти більше)
  • молоко — 2 літри
  • цукор — 1 кг.
  • сіль — 2 чайні ложки
  • олія — 50 мл. (+20 мл при замішуванні)
  • яйця з білком — 5 шт.
  • жовтки — 20 шт.
  • оцет — 1 чайна ложка
  • дріжджі — 1.5 пачки (150 грамів)
  • масло вершкове — 0.5 кг.

Про інші «секрети» випікання паски пані Параска розповіла під час зйомки відео.

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Вам може сподобатися також рецепт паски від київського кондитера Вікторії Назаренко «Простіше нікуди», яка має насичений шоколадний смак, а готується напрочуд легко.

РЕКЛАМА

8061

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів