ПОИСК
Книга рецептів

Квасоля з овочами по-монастирськи: ваші рідні смакуватимуть і проситимуть ще

21:20 12 серпня 2022
Консервована квасоля з овочами

За словами кулінарки Світлани Юрченко, це один з її улюблених консервованих салатів, який закінчується ще до весни. Готувати його просто і вигідно для гаманця. Можна їсти як окремо, так і подавати до каші, картоплі чи м’яса.

Інгредієнти:

квасоля — 3 стакани (десь 600 г)

морква — 1 кг

РЕКЛАМА

цибуля — 1 кг

часник — 1 головка

РЕКЛАМА

червоний болгарський перець — 1 кг

помідори — 1 кг

РЕКЛАМА

сіль — 2 ст. л. з гіркою

цукор — 4 ст. л. з гіркою

оцет 9% - 75 мл

олія для смаження — 300 мл

Приготування

Якщо квасоля свіжа, то замочіть її у холодній воді на годину, а якщо сушена — на ніч.

Відваріть квасолю у чистій воді до готовності. Чисті помідори подрібніть на м'ясорубці. Інші овочі помийте, почистіть і наріжте смужками. Обсмажуйте їх на олії хвилин по 5 при середньому вогні. Додайте до них помідорне пюре та тушкуйте 15 хвилин. Додайте квасолю без рідини, в якій вона варилася. Через пів години додайте сіль, цукор та оцет. Тушкуйте 10 хвилин, скуштуйте та відкоригуйте смак. Розкладіть по стерилізованих банках та закупорте гарячими кришками, що кипіли.

Охолонути баночки повинні перевернутими під ковдрою. Вихід: 8 баночок по 550 мл.

А як заготовити на зиму домашню томатну пасту, розповіла кулінарка Валентина Кошова.

Читайте також: Смакота за пів години: рецепт класичної кабачкової ікри

41686

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів