ПОИСК
Книга рецептів

Смакота за пів години: рецепт класичної кабачкової ікри

16:51 12 серпня 2022
Кабачки

Сезон кабачків у розпалі! Якщо вам вже набридли смажені кабачки, у вигляді рулетів або рагу, то саме час подумати про те, щоб зробити заготовку на зиму. Це може бути, наприклад, салат з томатами та солодким перцем чи класична кабачкова ікра.

Ресурс «Рецепты на каждый день» пропонує такий варіант приготування ікри.

Складові:

  • Кабачки — 4 кг;
  • Морква — 600 г;
  • Цибуля біла — 300 г;
  • Перець болгарський — 300 г;
  • Перець чилі червоний — 2 шт.;
  • Томатна паста — 500 г;
  • Сіль — 6 ч. л.;
  • Цукор — 6 ч. л.
  • Рослинна олія — 300 мл;
  • Томатний сік — 250 мл.

Читайте також: Чатні з кабачків на зиму: старовинний рецепт сім'ї Кейт Міддлтон

Приготування:

РЕКЛАМА
  • Кабачки очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками.
  • На середній тертці натерти моркву, подрібнити цибулю, болгарський перець без насіння і перець чилі.
  • По черзі обсмажити цибулю, моркву, болгарський перець та кабачки. Пропустити всі обсмажені овочі та свіжий перець чилі через м'ясорубку та викласти у ємність для тушкування.
  • Додати томатну пасту, протерті свіжі помідори (томатний сік), сіль та цукор. Довести до кипіння і тушкувати на середньому вогні 30 хвилин.
  • Готову ікру розлити в стерилізовані банки, закрити кришками і залишити до охолодження.

Також кабачки можна використовувати для приготування кетчупу.

Фото Pixabay

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

5081

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів