Приготуйте цей цілющий відвар з горобини — і застуди вас оминуть
Осінь — час, коли треба подумати про запаси вітамінів на зиму. З вересня по листопад можна збирати плоди горобини. Як розповідає фітотерапевт Андрій Пашов на своїй сторінці у ФБ, вони містять цукри, яблучну, лимонну, винну й бурштинову кислоти, дубильні та пектинові речовини, амінокислоти, ефірні олії, солі калію, кальцію, магнію, натрію. Вітаміни P, B, E, аскорбінову кислоту.
Фітотерапевт пропонує приготувати у сезон заостуд полівітамінний чай при авітамінозі:
«Для цього візьміть ½ ст. л. плодів горобини, ½ ст. л. плодів шипшини. Залийте 4 склянки кип'ятку, кип'ятити 10 хвилин і настоювати добу в теплому місці, додати до свого смаку мед або цукор. Приймати по ½ склянки 3−4 рази в день».
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати ліки від застуди з лимону та хрону.
832Читайте також: «Знижує тиск, загоює рани»: які лікувальні властивості має череда
Читайте нас у Facebook