«Рідні будуть вражені таким смачним обідом»: готуємо цепеліни із м’ясом
Не так давно ми радили приготувати знаменитий французький цибулевий суп, аж ось тепер рекомендуємо популярну литовську страву. Цепеліни — це дуже незвична національна литовська страва з найпростіших бюджетних інгредієнтів. За словами кулінарки Оксани Гитиряк, рецепт надзвичайно легкий, а смак неймовірний!
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг
- Яйця — 2 шт.
- Пучок кропу
- Фарш (свинина наполовину із курятиною або індичатиною)
- Цибуля — 1 шт.
- Борошно — 400 г
Приготування:
«Картоплю відварити у підсоленій воді, пом’яти, додати яйця і дрібно порізаний кріп. Добре вимішати і поступово додавати борошно. Вимісити тісто, сформувати ковбаску і порізати на частинки. У мене вийшло 24 шт. Сформувати кульки.
Цибулю дрібно порізати і обсмажити на олії до золотистого кольору, додати фарш. Посолити, поперчити. Обсмажити до готовності фарш. Кульки тіста розкотати й в середину покласти фарш, заліпити як вареник. Сформувати пиріжок. Воду закип’ятити та вкинути «пиріжки», коли підіймуться на поверхню, ще 3−4 хв проварити. Подавати із підсмаженою цибулькою та сметаною".
Нагадаємо про список з 5 продуктів, які підіймають тиск при щоденному вживанні.
26285Читайте нас у Facebook