- 15.05 22:26 Секрети вибору ідеальної сумки на кожен день: деякі нюанси вас здивують
- 15.05 21:59 Модний смаколик з фініків: готується буквально за хвилину
- 15.05 21:00 Застосуйте для поливу помідорів пластикову пляшку: ефект дійсно вражає
- 15.05 20:36 Осиротіли дві доньки: на Покровському напрямку загинув колишній поліцейський
- 15.05 20:09 Яскрава візитівка весни: готуємо салат зі спаржею
- 15.05 19:58 Терезам — «Колесо Фортуни», Рибам — «Мир», а Тельцям — «Сонце»: Таро-прогноз та поради карт на 16 травня
- 15.05 19:56 Вартість холодної води може зрости до 200 грн за куб: Попенко пояснив, кого з українців змусять платити більше
- 15.05 19:53 Потап з пляшкою в руці натякнув на відкриття нового ресторану та побував у паралельній реальності
- 15.05 19:47 Заморозки залишили українців без фруктів: які з них можуть різко подорожчати влітку
- 15.05 19:19 У росії впав експорт товарів, проте є одне серйозне «але»
- 15.05 19:16 Гетманцев закликає НБУ, Мінфін та банки вирішити багаторічну проблему кредитування військових: що відомо
- 15.05 19:02 Далеко до виплат суддям та прокурорам: стало відомо, яку пенсію отримують Василь Зінкевич та Софія Ротару
«Будуть в захваті і діти, і дорослі»: готуємо печиво «Грибочки»

Виявляється, грибний сезон може тривати цілий рік, особливо, якщо опеньки, печериці та боровички — це не тільки складова салату, а… печиво «Грибочки». Простота приготування і вражаюча схожість з оригіналом зробили цей вид випічки популярним на довгі роки, пояснює кондитерка Міла Обухова.
Інгрідієнти:
маргарин або масло — 100 гр.
цукор — 100 гр.
сметана — 100 гр.
мед — 50 гр.
жовток від яйця — 1 шт.
борошно — 400 гр.
розпушувач — 1 ч.л.
Білкова глазур:
білок — 1 шт.
цукрова пудра — 200 гр.
сік лимона
шоколадна посипка, мак, фісташка крихта
шоколад — 100 г
олія — 3 ст.л.
Приготування:
М'яке вершкове масло або маргарин збиваємо міксером у мисці з цукром і ванільним цукром до однорідності. Додаємо яєчний жовток кімнатної температури, рідкий мед, сметану і збиваємо до однорідності. Додаємо борошно в 2−3 етапи, розпушувач. Вимішуємо м'яке еластичне тісто і ставимо його в холодильник на 20−30 хвилин, щоб трохи затверділо.
З тіста сформуємо кульки по 20 грамів, розкладаємо їх на деко, вистелене пергаментним папером. Ніжки для майбутніх грибочків мають бути по 15 грамів, розміром з палець, одна сторона вузенька, друга — товстіша.
Випікаємо в духовці при t 160°-180° приблизно 20−25 хвилин.
Для цукрової глазурі білок добре вимішати з цукровою пудрою. У теплих заготовках це важливо: для капелюшків грибочків робимо ножем невеликі поглиблення. В отвір накладаємо трохи цукрову глазур і вклеюємо печиво-ніжку. Залишаємо на столі на годину, щоб вони закріпилися. У залишки цукрової глазурі додаємо сік лимона, беремо силіконовий пензлик, наносимо помадку-глазур на ніжку і на низ шляпки гриба. Вмокаємо ніжку грибочка в шоколадну посипку, мак або фісташкову крихту, що у вас є. Залишаємо на столі для підсихання глазурі, час може зайняти близько двох годин. Шоколад з олію розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Занурити капелюшок грибочка в шоколад. Даємо шоколаду повністю застигнути.
Раніше розповідали, як приготувати лінивий снікерс без випікання.
1580Читайте нас у Facebook