ПОИСК
Книга рецептів

«Люблю і можу їсти на сніданок завжди»: «перевірений роками» рецепт лінивих вареників від Володимира Ярославського

15:48 16 березня 2023
Ліниві вареники

Вареники, мабуть, смакують всім. А ось приготування цієї страви не є швидким. Втім, існує безліч рецептів лінивих вареників, які, наприклад, з сиру та йогурту готує переможниця шоу «МастерШеф» Ліза Глинська.

Свій рецепт запропонував й відомий шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський. «Я їх обожнюю і можу їсти на сніданок завжди. Знаю, що у кожного є свій особливий рецепт від мами або бабусі зі смаком дитинства. От і мій рецепт, вже перевірений роками на роботі», — пише він у соцмережах.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 450 г віджатого кисломолочного 9-процентного сиру;
  • 100 г борошна;
  • 1 маленьке яйце;
  • 50 г цукру;
  • 5 г ванільного цукру.

Читайте також: Сніданок, який повертає у дитинство: рецепт лінивих вареників від Лідії Таран

Приготування:

  • Кисломолочний сир добре віджати, додати яйце, цукор та добре перемішати. Додати борошно.
  • Сформувати кульки, з яких зробити овальні вироби — так вони краще проварюються.
  • Варити у трохи підсоленій воді.

Також Володимир Ярославський радить приготувати до лінивих вареників соус.

РЕКЛАМА

На 1 порцію:

  • 75 г апельсинового соку;
  • 15 г цукру;
  • 25 г вершкового масла;
  • Цедра — за бажанням.

Сік з цукром доводять до кипіння та додають вершкове масло. Вареники покласти у соус та трохи прогріти. Подавати зі сметаною, частиною невіджатого сиру і ягодами або сухофруктами

РЕКЛАМА

Шеф-кухар додав, що він любить додавати до страви карамелізоване насіння соняшника. Для цього 100 г насіння
перемішують з 35 г цукрової пудри та карамелізують на пательні. Коли насіння трохи охолоне, подрібнити руками.

«Соус можна робити і просто на воді, в якій варились вареники. Але в такому випадку потрібно додавати більше ванілі. Або навіть брати білий шоколад та вершки», — додав він.

РЕКЛАМА

Раніше ресторатор Сава Лібкин розповідав, як він готує ліниві вареники з карамелізованими яблуками за італійською традицією.

Фото зі сторінки Володимира Ярославського у соцмережах

6416

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів