- 10:22 Літнє сонцестояння 21 червня: що не можна робити і кому зі знаків зодіаку пощастить цього дня
- 09:53 Колишня найсильніша тенісистка світу народила другу дитину: фото малечі
- 09:32 У суботу ще доведеться «померзнути»: прогноз синоптиків на вихідні 21 та 22 червня
- 09:08 Через три дні рятувальники знайшли п'ятирічну дитину-аутиста, яка зникла в лісі на Івано-Франківщині
- 08:42 Ціль — НПЗ: вночі ворог масовано атакував Кременчук дронами та ракетами
- 08:17 Левам варто навести лад у думках та справах, а Рибам — не чинити опір несподіваним змінам: гороскоп на 21 червня
- 08:04 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 20.06 23:53 Магучих повернулася до Парижа і здобула «срібло» етапу «Діамантової ліги»
- 20.06 22:26 У моді вінтажні будильники: причини популярності цього предмета вас здивують
- 20.06 22:00 Літній салат з незвичайним соусом: смачно, як у найкращому ресторані
- 20.06 21:30 Дженніфер Лопес вперше з’явилася на публіці після фото Бена Аффлека з немовлям
- 20.06 21:01 І ніякої гнилі більше: обприскайте свої помідори цим розчином і забудете про хворобу
Не варто їсти при схильності до закрепів та при неконтрольованому цукровому діабеті: лікар про вживання рису

Рисова крупа — традиційний продукт азійської кухні, який непогано прижився в Україні. З рису варять не тільки каші та готують голубці, але й роблять різноманітні десерти. Та чи є рисова каша корисною- пояснив сімейний лікар Михайло Цюрак, який раніше розповідав про вживання хрону.
«Рис містить наступні поживні речовини: вітаміни групи В, лецитин, калій та фосфор. Вищезгадані компоненти позитивно впливають на роботу нервової системи та серця.
Ще однією важливою властивістю рису є відсутність глютену. Тому особам з непереносимістю глютену можна вживати рис. Глютен може також посилювати прояви алергії, тому рисова каша рекомендована під час лікування алергічних захворювань. Рис також показаний при захворюваннях шлунка та кишечника, зокрема при гастритах та запальних процесах в кишечнику, які супроводжуються проносами (рис має закріплюючий ефект)".
Якщо вагаєтесь, який їсти рис — шліфований (білий) чи нешліфований (коричневий), то, за словами лікаря, останній містить більше вітаміну В.
«Проте його смакові якості нижчі за шліфований варіант. Тому нешліфований рис рекомендовано вживати тим людям, які харчуються переважно рисом, та не вживають інші крупи та продукти, що містять вітаміни В. Якщо ж ваш раціон збалансований різними продуктами, можна спокійно вживати шліфований рис. Рис не рекомендують при схильності до закрепів та при неконтрольованому цукровому діабеті (високий глікемічний індекс)».
Нагадаємо, раніше «ФАКТИ» публікували розповідь лікаря про причини безсоння та як заснути без снодійних.
466Читайте нас у Facebook