ПОИСК
Книга рецептів

Смачні завиванці з вишнею та горіхами: десерт з дитинства

13:46 5 жовтня 2023
Готова страва

Українська кондитерка Ліза Глінська вміє майстерно приготувати найскладніші десерти світу, проте сама віддає перевагу рецептам свого дитинства.

Днями вона розповіла про одне своє давнє уподобання — завиванці з вишнями і горіхами. Готуються вони на основі традиційного дріжджового тіста на опарі. Проте Ліза запевняє — витрачені зусилля окупляться сторицею.

Тісто:

  • опара;
  • 500 г борошна (16,5 ст. л. з гіркою);
  • 2 яйця;
  • 4 г солі (2/3 ч. л.);
  • 60 г цукру (2,5 ч. л. з гіркою);
  • 100 г вершкового масла

Глазур:

РЕКЛАМА
  • 20 г жовтка (1 шт.);
  • 10 мл молока (2 ч. л.)

Технологія приготування

Для опари змішаємо 300 мл молока, 5 г сухих дріжджів (1 ч. л.), 20 г цукру (1 ст. л. без гірки) та 150 г борошна (5 ст. л. з гіркою). Залишаємо на 30 хв при кімнатній температурі під плівкою.

До готової опари поступово додаємо борошно, яйця, сіль, цукор і м’яке вершкове масло. Вимішане тісто залишаємо на 1,5 години при кімнатній температурі, щоб воно підійшло.

РЕКЛАМА

Для приготування вишневої начинки 500 г вишень без кісточок уварюємо з 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою) з додаванням кориці і (0,5 ч.л.) і кукурудзяного крохмалю (4 ч. л.). Горіхова помадка — це 180 г волоського горіха та 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою). Все треба подрібнити у блендері до консистенції «мокрий пісок». Додати вершкове масло (80 г).

Готове тісто розкочуємо качалкою на силіконовому килимку, викладаємо начинку, формуємо рулет (завиванець). Залишаємо тісто підніматися на годину.

РЕКЛАМА

Вкриваємо глазур’ю.

Випікаємо у розігрітій до 175С духовці протягом 30−35 хвилин.

Вам також може сподобатись «фірмовий» пісочний пиріг зі сливами від Ольги Сумської.

1797

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів