Легкий та вишуканий пиріг із тіста філо з грушею та сирами: ідеальний початок дня
Ви обов’язково маєте приготувати цей пиріг до сніданку - він неймовірно смачний, його легко готувати та швидко запікати. Хоча ви точно будете готувати його не лише на сніданок, ділиться фудблогерка Світлана Климовська, яка раніше давала рецепт мафінів із журавлиною.
Складники:
- Тісто філо 3 листи
- Вершкове масло
- 200 г сиру рікота
- 150 г адигейського сиру
- 1 яйце
- Тим"ян
- 1 велика груша
- 100 г сиру горгонзола
- 1 велика біла цибуля
Приготування:
Взяти форму для запікання 16 або 18 см. Викласти тісто філо, три листи, кожен лист змащувати розтопленим вершковим маслом. Красиво сформувати краї пирога. Начинка. Сир рікота, адигейський сир, 1 яйце. Все гарно перемішати, викласти у форму. Зверху викласти груши та сир горгонзола. Запікати при 180 градусах до готовності.
Доки запікається пиріг, нарізати цибулю кільцями. Краще взяти білу цибулю, бо вона має м"який смак. На сковорідці розігріти вершкове масло та оливкову олію, викласти кільця цибулі і посолити. Смажити на повільному вогні до прозорості та золотистого кольору. Дістати пиріг з духовки і викласти кільця цибулі та свіжий тим’ян.
Нагадаємо рецепт пирога без замісу з шинкою та сиром.
59Читайте нас у Facebook