ПОИСК
Книга рецептів

Лінивий плов з куркою: так смачно, що не відірватись

20:07 6 травня 2025
плов

Ні вигляд, ні смак цієї страви майже не відрізняється від класичного плову. Хіба що в ньому менше жиру. Для тих, у кого не виходить розсипчастий плов чи немає відповідного сорту рису, казана та часу, — це просто знахідка, ділиться кулінарка Маргарита Сагірова.

Складники:

м'ясо стегна курей — 1 кг

2 великі цибулини

РЕКЛАМА

3 великі моркви

рис басматі — 600 г

спеції для плову (зіра, коріандр, барбарис)

часник — 1 головка

РЕКЛАМА

гіркий перець — 1 стручок

шафран (можна куркуму)

Приготування

Обсмажити цибулю та моркву в невеликій кількості олії, додати шматочки курки та тушкувати з додаванням спецій до готовності та випаровування всієї рідини. Окремо відварити в підсоленій воді рис із шафраном (куркумою), промити. Змішати з готовою куркою.

РЕКЛАМА

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати вершковий булгур з куркою.

Читайте також: Монастирська каша у мультиварці: бюджетний та простий рецепт

1417

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів