- 14:32 Чому росія посилює атаки на Україну: пояснили військові експерти
- 14:18 Чемпіона росії з футболу розвели на величезні гроші
- 14:17 Помер режисер фільму «Екіпаж»
- 14:06 Окупанти атакували Шостку дронами та КАБами: є загиблі та поранені
- 13:57 Перший крок до примирення? Представники принца Гаррі та Чарльза ІІІ зустрілися в Лондоні
- 13:37 Вперше запускаємо компенсації за житло на тимчасово окупованих територіях, — Кулеба
- 13:31 Трамп вперше розглядає можливість схвалення нового фінансування для України: що про це відомо
- 13:27 Відмиє не тільки посуд, а й брудний унітаз: унікальний засіб для очищення
- 13:18 «Через таких „антикорупціонерів“ у нас зруйнована державна служба»: представники фракції Порошенка підтримали підозру Шабуніну
- 12:53 Планували теракти у Полтаві та Дніпрі: в Україні затримали агенток росії
- 12:29 «Для мене це було шоком»: переможниця 15-го сезону «МастерШеф» про випробування під час великої війни та хейт на проєкті
- 11:57 Вбивство полковника Воронича: росіяни використали «одноразових» кілерів з паспортами Азербайджану
Ласощі, які вас захоплять: бюджетно, просто та вишукано

Раніше варення варили виключно в сезон. Але зараз часи змінилися, і ці ласощі можна готувати в будь-який час року. Навіть із заморожених ягід і фруктів. І подавати свіжозварене варення до особливо ніжних млинців.
І, звісно, як то кажуть, не в «промислових масштабах». А, наприклад, до чаю.
Яблучне варення ніжне і смачне. Готується легко, хоча й не дуже швидко. За бажанням можна додати груші.
Але щоразу зачерпнувши ложечкою варення, ви будете щасливі. Адже домашні ласощі, що б там не говорили, найкращі. У них усі інгредієнти натуральні.
Кулінарка Елла Іванова поділилася рецептом яблучного варення.
Яблучне варення
- 1,5 кг яблук (і за бажанням груш)
- 450 г цукру
- 30 г оцту
Очищаємо яблука та груші від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо цукор і оцет. Ставимо гніт і витримуємо при кімнатній температурі близько 12 годин. Доводимо до кипіння і варимо до загустіння (приблизно 1−1.5 години). У цей час готуємо банки, стерилізуємо.
Варення розкладаємо по банках і залишаємо відкритими до повного охолодження. Потім закриваємо кришками.
Смачного!
Нагадаємо рецепт яблучного пирога з хрусткою скоринкою.
Фото з альбому Елли Іванової
471Читайте нас у Facebook