Варення-п'ятихвилинка з яблук з лимоном: і десерт, і начинка для пирогів
Варення є улюбленою стравою українців, особливо в зимові вечори. Нещодавно відомий кулінарний ресурс розповів, як приготувати яблучне варення, а Telegram-канал «Дача. Сад та город» поділився рецептом варення «п'ятихвилинка» з яблучок з лимоном.
Це варення буде чудовим рецептом до чаю, а також начинкою для пирогів і тортів.
Інгредієнти:
— яблука 900 г. (очищені, шкірки не знімаємо)
- цукор 600 грам.
- лимон свіжий 1 шт.Πриготування:
Чищені і нарізані тонкими пластинами яблука засипають цукром і залишають на 2 години, щоб яблучка пустили сік.
⠀
Як минуло 2 години пересипаємо яблука в ємкість, в якій ми будемо готувати яблучне варення. Вмикаємо вогонь, доводимо до кипіння, додаємо декілька скибочок лимона і через 5 хвилин вимикаємо.
⠀
Яблучне варення має повністю остигнути, на це йде 2−3 години. Потім снову вмикаємо вогонь, доводимо до кипіння, додаємо часточки лимона. Варимо на великому вогні 5 хвилин і вимикаємо. Даємо відпочити і насолоджуємося.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати яблучний мармелад, а також пюре з яблук «Ніженка».
257Читайте нас у Facebook