- 19:17 Далі в «Холостяк»: відомий шеф-кухар вразив новиною
- 19:10 Частина пенсіонерів залишаться без виплат, якщо не напишуть спеціальну заяву: кого це стосується
- 19:02 Овнам — «Місяць» та обережність, Левам — «Королева кубків» та романтика: Таро-прогноз на суботу, 12 липня
- 18:31 Солодкі напої не подорожчають: в парламенті відкинули ідею нового податку
- 18:11 У якому разі до страхового стажу не зарахують місяць, за який сплачено добровільний соціальний внесок: роз'яснює ПФУ
- 17:46 «Резерв+» тепер ще й штрафи збирає: у популярному додатку з'явилася нова послуга
- 17:35 Вже не розглядається як стратегічна інвестиція у майбутнє нації, — Інна Костиря про системну кризу освіти
- 17:30 путін ігнорує Трампа, бо чекає на прорив фронту в Україні, — ЗМІ
- 17:05 Чи повинні мобілізовані ФОПи сплачувати податки під час служби: податкова служба роз’яснила
- 16:57 Поворотний момент: на вихідних 12 та 13 липня успіх чекає на п'ять знаків зодіаку
- 16:32 Це тріумф: шанувальники Меган Маркл відзначили її нове досягнення
- 16:17 Футболіст «Шахтаря» та збірної України у свій день народження став батьком
Чи можна смажити на оливковій олії: відповідь може здивувати

Оливкова олія стала постійним атрибутом нашої кухні. Ми любимо додавати її до салатів, бутербродів та намазок. Ми також любимо смажити на ній. Експерти кажуть — можете готувати на оливковій олії без жодних побоювань, пише видання Мedonet.
Однак дієтологи попереджають, що смаження саме по собі не є найкращим методом термічної обробки, через утворення речовин, які негативно впливають на організм людини. Однак є різниця між смаженням у фритюрі при високій температурі до хрусткої скоринки та м’яким смаженням перед тушкуванням. Першого методу однозначно слід уникати.
100 г оливкової олії — це близько 884 ккал. Однак ми зазвичай використовуємо одну-дві столові ложки на всю страву, тому ця калорійність значно нижча. Оливкова олія багата на ненасичені жирні кислоти. Вони підтримують здоров'я серця, захищають від атеросклерозу та гіпертонії, а також благотворно впливають на мозок і нервову систему.
Оливкова олія є цінним джерелом вітаміну А та вітамінів групи В. Завдяки цьому вона благотворно впливає на зовнішній вигляд шкіри, волосся та нігтів, а також підтримує функціонування органів та захищає їх від впливу вільних радикалів.
Нагадаємо про секрети вибору оливкової олії.
2908Читайте нас у Facebook