- 21:31 Кеті Перрі викликала занепокоєння шанувальників відсутністю обручки
- 21:02 Найкраща спеція для мозку: яка трава може суттєво покращити пам’ять
- 20:59 Семирічну дівчинку, яка зникла в Одесі, знайшли вбитою
- 20:38 Ціни на нафту та хвиля мігрантів: Пелюховський про кризу у разі війни на Близькому Сході
- 20:35 Близько місяця у шпиталі боролись за його життя: на Вінниччині поховали 22-річного розвідника, якого важко поранили на Курщині
- 20:08 Кукурудзяний мус з двома видами сиру — можна тим, хто на дієті
- 19:59 «Тихий план «Б» від влади? Що пишуть ЗМІ про кандидата в очільники БЕБ Цивінського
- 19:43 У рф знайшли застосування новій зброї з КНДР: експерт розповів, чому вона може стати дуже небезпечною
- 19:16 Рве на шматки: популярна співачка вразила зміною
- 18:59 Скорпіонам — «Сонце» та радість, Дівам — «Трійка Жезлів» та плани на майбутнє: Таро-прогноз на 20 червня
- 18:32 Попит на протези серед окупантів виріс удвічі: британська розвідка пояснила, що відбувається
- 18:12 Переселенцям роздадуть ваучери: в Україні планують запровадити нову житлову програму для ВПО
Все ближче до Великодня, і все актуальніше питання, яку паску спекти. Хочеться, щоб зробити це можна було просто та швидко, а смак вийшов неперевершений.
Кулінар Тетяна Литвинова розповіла «ФАКТАМ», як спекти саме таку паску.
— Особливість цієї паски в тому, що вона довго не черствіє, — каже Тетяна Литвинова. — Все це завдяки тому, що тісто заварне.
— Поділитесь рецептом?
— Із задоволенням!
Паска від Тетяни Литвинової
Інгредієнти:
- молоко — 250 мл
- дріжджі — 18 г
- борошно — 1−1,2 кг
- яйця — 8 жовтків та 5 білків
- сметана — 125 г
- цукор — 500 г
- масло вершкове — 250 г
- ванілін — 1 пакет
- сік лимона — 1 шт.
- цедра лимона — 1 шт.
- кардамон — 1 ч. л.
- родзинки — 250 г
Форми 12,5−13 см (4 шт.)
Приготування:
Спочатку потрібно запарити тісто: вимісити муку в гарячому молоці. Потім додайте дріжджі. Перемішайте. Закрийте опару плівкою або кришкою для ефекту тепла.
Поки підходить опара, необхідно збити білки та жовтки. Відокремте білки від жовтків. Спочатку збийте білки, потім жовтки. Щоб білки швидше збивалися, додайте дрібку солі й пізніше додайте цукор. Потім додайте цукор в жовтки та збивайте білки до білого кольору.
Візьміть опару, яка вже підійшла. Додайте до неї білки й жовтки. Добре перемішайте. Додайте трохи борошна і ще раз добре перемішайте плавними рухами. Накрийте харчовою плівкою та дайте підійти 1,5−2 години.
Починаємо заміс тіста: додайте в тісто лимонну цедру. Потім додайте ванілін. Далі розтоплене вершкове масло необхідно змішати зі сметаною та відправити все в тісто. Також додайте сік одного лимону. Розмішайте. Потім додайте просіяне борошно, викладайте на стіл і починайте вимішувати руками. Коли тісто почне потроху відлипати від столу, починайте додавати родзинки й добре перемішайте.
Зробіть порцію, покладіть у миску та накрийте харчовою плівкою, дайте тісту підійти в теплому приміщенні 3−4 години. Далі розподіліть тісто по формах і дайте ще трохи підійти. Після того, як тісто підійшло, відправте форми в духовку при 160 градусах на 40 хвилин. Глазур можна наносити, коли готова паска охолоне.
Смачного!
— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?
— Я бажаю вам світлого та щасливого Великодня в цьому році. Щоб ваші родини були наповнені позитивними емоціями увесь рік.
Читайте також: Модна паска — краффін: простий рецепт
Фото з альбому Тетяни Литвинової
2628Читайте нас у Facebook