- 13:11 Випросив: Трампа таки номінували на Нобелівську премію миру
- 12:46 Готуйтеся до масштабних перевірок: частина українців можуть втратити соцвиплати вже у липні
- 12:20 «Скажу чесно: не одній кобіті зносило дах від мого м’яса»: відомий український співак запустив власне кулінарне шоу
- 12:01 Швидкий пиріг з трьох інгредієнтів: без борошна та цукру, ніжний та смачний
- 11:33 Під вибухи «Шахедів» й балістичних ракет: відомий гурт переспівав українською свій хіт
- 11:12 Майже 300 дронів та близько десятка ракет: як Повітряні сили відбивали нічний удар окупантів по Полтавщині
- 10:45 Любов зла: на Закарпатті зловили втікача із Запоріжжя, який завдав своїй дівчині 77 ножових поранень
- 10:22 Літнє сонцестояння 21 червня: що не можна робити і кому зі знаків зодіаку пощастить цього дня
- 09:53 Колишня найсильніша тенісистка світу народила другу дитину: фото малечі
- 09:32 У суботу ще доведеться «померзнути»: прогноз синоптиків на вихідні 21 та 22 червня
- 09:08 Через три дні рятувальники знайшли п'ятирічну дитину-аутиста, яка зникла в лісі на Івано-Франківщині
- 08:42 Ціль — НПЗ: вночі ворог масовано атакував Кременчук дронами та ракетами
Весна та літо — час, коли хочеться себе побалувати пирогами з легкими ягідними або яблучними начинками. Прекрасна альтернатива яблукам — ревінь. Він дозріває на початку травня і росте до середини літа.
— Я обожнюю ревінь, — зізнався «ФАКТАМ» відомий кулінар, ведучий ток-шоу «Говорить Україна» (канал «Україна») Олексій Суханов. — Його ніжна текстура і кислинка — саме те, що додасть пікантності будь-якому десерту. Пироги з ревеню — перші в моїй колекції солодких страв влітку. Головне, купуючи рослину, дивіться, щоб стебло було міцним і м'ясистим. І не забудьте, що ревінь обов'язково треба почистити.
Пиріг з ревеню
Інгредієнти:
- ревінь — 300 грамів
- яйця — 3 штуки
- цукор — 150 грамів
- борошно — 200 грамів
- розпушувач — 1 чайна ложка
- сіль — 1 щіпка
- кориця, кардамон, цукрова пудра — на смак
приготування:
Ревінь помити, зняти верхній шар і нарізати дрібними кубиками. У мисці ретельно перемішати жовтки з цукром, поступово додаючи борошно з розпушувачем. Окремо збити білки з сіллю в міцну піну. Акуратно ввести білки в готове тісто і добре вимішати. Тісто має вийти м'яким і легким. Викласти форму пергаментом, засипати ревінь з корицею і кардамоном, а зверху залити тістом. Випікати в духовці при 180 градусах 30−40 хвилин. Дістати, посипати цукровою пудрою. Подавати з кулькою морозива.
798
Читайте також: Рецепт королівського сирника з насінням Чіа
Читайте нас у Facebook