- 16:53 Наслідок хронічного стресу: стартують зйомки популярного телепроєкту
- 16:42 Підприємець Олег Мітрохін звернувся до СБУ через «Джокера»
- 16:23 Такі люди і без охорони: інцидент з принцом Гаррі викликав у експертів тривогу
- 15:51 Вихідні будуть «мокрими»: синоптики дали невтішний прогноз на вікенд та розповіли, коли нарешті потеплішає
- 15:23 Перестаньте маніпулювати: Сікорський про слова Келлога щодо польських солдатів в Україні
- 15:06 Чотири фрази, які водій не повинен говорити під час зупинки поліцією
- 14:48 У штурмовому полку ЗСУ виявили «крота» фсб, якого росіяни використовували як маяк
- 14:45 Величезний міксер та золотий мікрофон: «Євробачення-2025» готується до Гранд-фіналу
- 14:21 Схопити росію за горло: у Туреччині обговорять руйнівні санкції
- 13:59 Збирав гроші на армію росії: за колишнього капітана збірної України з футболу всерйоз взялася прокуратура
- 13:55 Фонд Андрія Матюхи підтримав передання медобладнання для дитячої лікарні
- 13:32 Дуже поганий сигнал: ЄС може запровадити підвищені мита на українські товари
Рецепт пасти для дитини за 15 хвилин: «два секрету» і спеціальний фарш

Відомий кулінар Григорій Герман, який розповів, як приготувати реберця по фірмовим рецептом його мами, не забув про частування для дітей. Він пропонує влаштувати їм італійську вечерю, пригостивши пастою під соусом з індичого фаршу, томатом і двома секретами — тапенадом, який надає страві насичений оливково-пряний смак, і пастою з анчоусів.
Вам знадобляться:
- паста
- цибуля — ½ шт.
- часник — 3 зуб.
- бекон — 100 гр.
- селера стебло — 1 шт.
- фарш індичий — 400 гр.
- помідор середній — 1 шт.
- пюре з томатів (Passatа di pomodoro) — 200 мл.
- тапенад з оливок — 1 ст. л.
- паста з анчоусів — 1 ч.л. (або анчоуси — 4 шт).
- тертий сир — 100 гр.
Приготування:
Ставимо воду на вогонь. Розігріваємо олію на сковорідці (вогонь на 2/3). Дрібно рубаємо цибулю і часник. Закидаємо на сковорідку.
Рубаємо дрібно бекон і селеру. Першим до цибулі закидає бекон, обсмажуємо пару хвилин. Потім — селера.
Вода закипіла? Закидаємо пасту, дивимося на упаковці, скільки її готувати і ставимо таймер.
Фарш обов'язково треба розбити лопаткою, обсмажити. Через 3 хвилини заливаємо томатне пюре. Перемішуємо.
Ще через 3 хвилини — тапенад і анчоуси. Анчоуси рубати не треба, вони розчиняться без сліду в соусі, наповнивши його морської солоністю і бомбічний післясмаком.
Вогонь — на мінімум. Якщо соус надто загусне — розбавляйте його водою, в якій вариться паста. Коли паста звариться — закидаємо її до соусу, посипаємо сиром і відразу на стіл.
А Ектор Хіменес-Браво здивував «веселим» рецептом «дорослої» пасти з горілкою.
2083Читайте нас у Facebook