- 18:24 В Україні хочуть підняти народжуваність: ціна питання — 80 мільярдів гривень на рік
- 17:47 Захист від колорадського жука без «хімії»: посадіть це біля картоплі, і «колоради» забудуть дорогу до вашої дачі
- 17:21 Популярність Меган Маркл впала до історичного мінімуму: що сталося
- 16:47 Редиска по-грузинські від Івана Янюка: страва, яка запам’ятається вам надовго
- 16:23 В Україні знайшли варіант, як захистити БПЛА від дронів-перехоплювачів — ЗМІ
- 15:35 На Одещині внаслідок пожежі загинули двоє малолітніх дітей
- 15:24 Ніжна і незламна: популярний гурт випустив потужний кліп
- 14:56 Чемпіонат України з футболу, 29-й тур, 17 — 18 травня: результати та відеоогляди матчів, становище команд
- 14:47 Більше, ніж приправа: як ефективно очистити унітаз за допомогою речі, яка є у кожної господині
- 14:21 Що робити, якщо вам заблокували рахунок через порушення банківських переказів: поради банкіра
- 13:52 У Стамбулі російська делегація погрожувала захопити нові області України — ЗМІ
- 13:22 Не садіть розсаду зранку: основні правила закладення майбутнього врожаю помідорів
Кислувата алича добре підійде для приготування не тільки ароматного соусу ткемалі, але й для «солодких запасів» на зиму.
Простий рецепт приготування джему з аличі (дві порції, час приготування — до двох годин) виклали на сайті 24tv.ua .
Інгредієнти:
- Жовта алича — 1 кг;
- Цукор — 1 кг;
- Кардамон — 2шт.
Аличу слід підготувати — добре помити, видаливши листя і хвостики.
Приготування:
- Помістити аличу у каструлю, заливши водою, щоб вона покривала ягоди на 1/5.
- Довести до кипіння і варити на повільному вогні, поки плоди розм'якнуть.
- Зняти з плити і охолодити.
- Перетерти ягоди через сито, видаливши кісточки та шкірку.
- До аличевого пюре додати цукор, кардамон, поставити на плиту і варити 10 хвилин після закипання, періодично помішуючи та знімаючи піну.
- Почекати, поки варення охолоне і повторити процес нагрівання знову. Нагрівати і охолоджувати до того, як консистенція вас влаштує.
- Вийняти кардамон. Варення розлити у стерилізовані слоїки та закрити кришками.
Раніше відома актриса Ольга Сумська поділилася «бабусиним секретом», розповівши, як зробити так, щоб варення не пліснявіло. Для цього потрібно вирізати шматок паперу для випічки розміром з діаметр баночки, опустити його на 3−5 хвилин угорілку (віскі, коньяк), покласти поверх варення. Потім закрити негерметичними кришками та поставити у холодильник.
Фото з Pixabay.
2297Читайте нас у Facebook
Наступний матеріал
Новини партнерів