Яскравий і цікавий смак: рецепт ікри з маслюків на зиму
Нинішня осінь принесла хороший урожай грибів, а тому саме час задуматися про грибні заготовки на зиму. Рецепти не обмежуються лише сушеними або маринованими грибами. З маслюків, наприклад, виходить смачна грибна ікра, повідомляє сайт 1000.menu.
Грибна ікра на зимуНа 1 кг маслюків знадобиться:
- Морква — 400 г;
- Лук — 400 г;
- Сіль — 0,5 ст.л.;
- Олія — 100 мл;
- Чорний перець.
Маслюки помити і почистити, зрізати почорнілі місця, прибрати плівки з шапинок. Відварити в солоній воді 20 хвилин, просушити і остудити гриби.
Моркву натерти, цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії.
Гриби подрібнити на м'ясорубці або в блендері. Змішати з морквою та цибулею, протушкувати, посолити і поперчити. Готувати, помішуючи, 30 хвилин.
Банки простерилізувати, наповнити ікрою, поставити на другу стерилізацію (в каструлі з водою по «плечі» банки потримати заготовки 30 хвилин). Додати в кожну банку столову ложку олії, закатати.
Любителям грибів також сподобається салат з печериць і кабачків на зиму. і зимова заготовка «фальшиві мариновані гриби». Вона готується з кабачків, зелені і часнику.
Фото pixabay.com
1739Читайте нас у Facebook