- 19.05 22:28 Які аксесуари взяти на відпочинок: з ними ви почуватиметеся комфортно
- 19.05 22:01 Паштет з незвичайного інгредієнта: просто, дешево та фантастично смачно
- 19.05 21:31 Різ Візерспун відмовляється допомогти колишньому чоловіку: драма у родині триває
- 19.05 21:02 Розкидайте під виноградом навесні: це точно гарантія рекордного врожаю
- 19.05 20:35 Маючи всього два дні вихідних, витратив їх для евакуації тварин з Вовчанська: в бою на Донеччині загинув 21-річний воїн з Харківщини
- 19.05 20:08 Кіш лорен з курятиною і лісовими грибами: цією смакотою точно здивуєте гостей
- 19.05 19:56 Близнюкам — «Королева Кубків», Дівам — «Сонце», а Скорпіонам — «Колесо Фортуни»: Таро-прогноз та поради карт на 20 травня
- 19.05 19:50 Минулого не змінити: Віра Брежнєва висловилася про шлюб та розлучення з Костянтином Меладзе
- 19.05 19:42 Виплачувати одразу щонайменше 50 тисяч гривень: Мінсоцполітики просуває законопроєкт про підтримку народжуваності
- 19.05 19:39 Без Довбика та Миколенка: Ребров назвав склад збірної України на міжнародний турнір у Канаді
- 19.05 19:38 Особлива місія: Вільям і Кейт відправляються у Шотландію, щоб виконати почесне завдання
- 19.05 19:19 Скандал навколо голосування українського журі на Євробаченні-2025: мережа обурена оцінками
Більше масла та пармезану: Володимир Ярославський розкрив «головний секрет» різотто з гарбузом

Суддя проекту «Майстер Шеф» Володимир Ярославський, який нещодавно розповідав, як готувати сирну запіканку з гарбузом, поділився ще одним «гарбузовим» рецептом.
В Instagram він розповів, як готувати різотто з гарбузом. «Проста страва, але як казала моя мама, яка прожила досить тривалий час в Італії, головний секрет — трохи більше масла і трохи більше пармезану, ніж зазвичай», — радить кухар.
Інгредієнти (на 2 великі порції):
- 120 г рису;
- 30 г білої цибулі;
- 40 г білого сухого вина;
- 250 г нарізаного кубиком гарбуза;
- 15 г оливкової олії для смажіння;
- 35 г вершкового масла;
- 80 г тертого сиру пармезан;
- Гілочка розмарину і тім"яну;
- Овочевий бульйон (близько 600г).
Приготування:
- Цибулю нарізати дрібними кубиками та обсмажити на пательні.
- Додати у пательню нарізаний гарбуз та трохи обсмажити.
- Додати рис (кухар його не промиває, бо потрібний крохмаль для соусу), прогріти разом, а потім додати біле сухе вино та випарити його. Вино потрібно для особливого аромату страви — алкоголю зовсім не залишається.
- У декілька прийомів додати овочевий бульон. Посолити і готувати далі близько 20 хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою. Додати ароманті трави.
- Коли рис майже готовий (тверда серединка має ділитися на 2−3 частини, коли розтираєш зернятко), вийняти гілочки трав, зняти різотто з вогню, додати вершкове масло та пармезан, вимішати до однородної консистенції.
«Частина гарбуза залишається з хрумкими кубиками, частина вже переходить у пюре. Куштуйте гарбуз до приготування. Він має бути солодким! Іноді деякі кухарі беруть гарбузове пюре замість шматочків — це навіть швидше. Ви можете додавати апельсинову цедру, корицю чи свої спеції, щоб кожного разу страва грала новими смаками», — радить Володимир Ярославський та додає: «Різотто подають одразу ж, не чекають! Можна додавати гарбузове насіння, будь-який ще сир, добру оливкову олію — і навіть смажений хрумкий бекон».
Раніше кухар поділився рецептом ще однієї італійської страви — закуски з перцю та сиру.
Фото зі сторінки Володимира Ярославського у соціальних мережах.
1114Читайте нас у Facebook