ПОИСК
Книга рецептів

Ніжний пиріг із сиром: легкий рецепт смачного десерту

18:55 11 листопада 2021
Пиріг з сиром

Вишукана випічка до чаю або кави — частка прекрасного настрою. Приємний смак у поєднанні з ароматом і красою порадує найвибагливішого гурмана.

Рецептом пирога з сиром з «ФАКТАМИ» поділилася ташкентська кулінарка Ірода Мукімова.

— Цей десерт сподобається у вашій родині кожному, — каже Ірода Мукімова. — Такий пиріг з сиром смачний та ніжний.

Пиріг із сиром


Тісто:

  • борошно — 300 г
  • цукор — 60 г
  • вершкове масло -150 г
  • сіль — щіпка
  • розпушувач — 5 г


Борошно, цукор, холодне вершкове масло, сіль і розпушувач — все це вручну перетворюємо на крихту.

Начинка:

  • сир 5% - 400 г
  • цукор — 160 г
  • ванілін — щіпка
  • яйце — 3 шт.
  • сметана 20% - 20 г

Яйце, цукор та ванілін збиваємо добіла за допомогою міксера. Сир пропускаємо через блендер і додаємо сметану, перемішуємо лопаткою. Далі поєднуємо з яєчною масою.

Беремо форму діаметром 24 см, всипаємо трохи більше ніж половину крихти, робимо борт. Вливаємо начинку і зверху посипаємо крихтою, що залишилася.

Випікаємо при 170−180 градусах 45−50 хвилин.

Залишаємо до повного охолодження за кімнатної температури та прибираємо в холодильник на 2−3 години. Прикрашаємо ягодами чи цукровою пудрою.

— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?

— Нехай у вашому домі завжди смачно пахне, нехай буде добробут та сміх дітей. Кохайте і будьте коханими!

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як легко та швидко приготувати ніжні сирники, які можуть стати ідеальним сніданком.

Читайте також: Хачапурі по-мегрельськи: простий рецепт ситного коржика на кефірі

Фото з альбому Іроди Мукімової

10688

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2022 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.