- 00:36 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 19.06 22:28 Секрети ароматів, які стимулюють витрачати гроші: зверніть увагу на нюанси
- 19.06 22:01 Сирний пиріг з черешнею: легкий десерт готується за півгодини
- 19.06 21:31 Кеті Перрі викликала занепокоєння шанувальників відсутністю обручки
- 19.06 21:02 Найкраща спеція для мозку: яка трава може суттєво покращити пам’ять
- 19.06 20:59 Семирічну дівчинку, яка зникла в Одесі, знайшли вбитою
- 19.06 20:38 Ціни на нафту та хвиля мігрантів: Пелюховський про кризу у разі війни на Близькому Сході
- 19.06 20:35 Близько місяця у шпиталі боролись за його життя: на Вінниччині поховали 22-річного розвідника, якого важко поранили на Курщині
- 19.06 20:08 Кукурудзяний мус з двома видами сиру — можна тим, хто на дієті
- 19.06 19:59 «Тихий план «Б» від влади? Що пишуть ЗМІ про кандидата в очільники БЕБ Цивінського
- 19.06 19:43 У рф знайшли застосування новій зброї з КНДР: експерт розповів, чому вона може стати дуже небезпечною
- 19.06 19:16 Рве на шматки: популярна співачка вразила зміною
Смачна та красива «піца-гармошка»: знаменитий італійський рецепт ситного перекусу

Бренд-шеф Андрій Величко, який раніше поділився секретом приготування бессарабських вертутів з гарбузом, розповів, як приготувати особливу піцу — «піцу-гармошку».
На своїй сторінці у соцмережах він навів уривок із книги батька сучасної італійської кухні Пеллегріно Артузі «Наука приготування та мистецтво вживання їжі»: «Одна дама написала мені: «Хочу навчити вас готувати дуже смачну та гарну смажену піцу, але не дай вам Бог назвати її піца стьяччата, тому що вийти має зовсім інше. Називайте її «піццею-гармошкою» і не помилитеся».
За словами Андрія Величка, піца в Італії — це більше тісто, ніж топінг. Саме на ньому роблять акцент місцеві кулінари.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Борошно;
- 2 яйця;
- Сіль за смаком,
- 2 столові ложки міцного алкоголю — коньяку, спирту чи анісового лікеру;
- 20 г вершкового масла.
Приготування:
- Тісто тонко розкатати та змастити розтопленим маслом.
- Згорнути по ширині на 10−11 сантиметрів, щоб змащена маслом сторона залишалася всередині.
- Розрізати тісто навпіл по довжині, а потім по діагоналі на рівній відстані, щоб у вас вийшло кілька прямокутників, які потім зліпите разом пальцями по нерозрізаній стороні.
- Обсмажити на пательні із великою кількістю жиру.
- Перед подачею присипати цукровою пудрою.
Раніше шеф «пекельної кухні» Алекс Якутов поділився рецептом піци «Маргарита» .
Фото зі сторінки Андрія Величка у соціальних мережах.
1635Читайте нас у Facebook