- 15.05 22:26 Секрети вибору ідеальної сумки на кожен день: деякі нюанси вас здивують
- 15.05 21:59 Модний смаколик з фініків: готується буквально за хвилину
- 15.05 21:00 Застосуйте для поливу помідорів пластикову пляшку: ефект дійсно вражає
- 15.05 20:36 Осиротіли дві доньки: на Покровському напрямку загинув колишній поліцейський
- 15.05 20:09 Яскрава візитівка весни: готуємо салат зі спаржею
- 15.05 19:58 Терезам — «Колесо Фортуни», Рибам — «Мир», а Тельцям — «Сонце»: Таро-прогноз та поради карт на 16 травня
- 15.05 19:56 Вартість холодної води може зрости до 200 грн за куб: Попенко пояснив, кого з українців змусять платити більше
- 15.05 19:53 Потап з пляшкою в руці натякнув на відкриття нового ресторану та побував у паралельній реальності
- 15.05 19:47 Заморозки залишили українців без фруктів: які з них можуть різко подорожчати влітку
- 15.05 19:19 У росії впав експорт товарів, проте є одне серйозне «але»
- 15.05 19:16 Гетманцев закликає НБУ, Мінфін та банки вирішити багаторічну проблему кредитування військових: що відомо
- 15.05 19:02 Далеко до виплат суддям та прокурорам: стало відомо, яку пенсію отримують Василь Зінкевич та Софія Ротару
Торт «Наполеон» з заварним кремом та малиновим конфітюром від співачки Юлії Савичевої: соковитий, ніжний та по-справжньому святковий

Співачка Юлія Савичева любить готувати ніжні десерти та пекти торти. Перед Новим роком артистка розповіла, як приготувати авторський «Наполеон». Рецепт вона наводить в Instagram.
«Я зробила його з заварним кремом та малиновим конфітюром, прикрасивши листковою крихтою, свіжими ягодами та цукровою пудрою. Торт вийшов соковитим та ніжним», — пише Юлія.
Торт Наполеон"
Продукти
Листкове тісто
110 гр вершкового масла
425 гр муки
60 гр сметани 20−25%
150 мл води
0,5 ст. л оцту 9%
Одне яйце
Малиновий конфітюр
300 гр малини
80 гр цукру
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
30 мл води
Заварний крем
2 яйця
550 мл молока
130 гр цукру
40 гр кукурудзяного крохмалю
50 гр вершкового масла
ванілін
Приготування
Для швидкого листкового тіста заморожене в морозилці масло натерти на великій тертці, постійно обмокаючи шматок у борошні.Змішати крижану воду з яйцем, сметаною, оцтом, сіллю, потім вилити на олійно-борошняну суміш. Об'єднати все у грудку. Довго тісто не вимішувати, щоб масло не почало танути.
Прибрати тісто в холодильник на годину, накривши його харчовою плівкою.
Далі розкачувати тісто на силіконовому килимку або пергаменті тонким шаром.
Випікати 7−8 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці.
У кухлик покласти малину, цукор, кукурудзяний крохмаль та воду. На середньому вогні помішуючи, довести до кипіння. Через 5−10 хвилин вона почне густіти. Зняти з вогню. Протерти через сито, щоб позбутися кісточок.
У каструлі з товстим дном молоко, цукор та ванілін довести до кипіння.Яйця змішати з крохмалем, додати трохи гарячої молочної суміші й швидко перемішати.
У каструлю тонким струмком ввести, постійно помішуючи.
На слабкому вогні уварити крем, доки він не закипить. Прибрати з вогню та додати вершкове масло. Накрити плівкою.
Зібрати торт, додавши конфітюр через шар у центр коржа.
Коли торт зібраний, покрити його залишками крему та крихтою з обрізків. На ніч поставити у холодильник.Наступного дня прикрасити свіжими ягодами та цукровою пудрою.
Нагадаємо, Ліза Глінська нещодавно поділилася рецептом казкового торта «Рафаелло».
5255Читайте нас у Facebook