- 00:07 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 18.06 23:02 На закупівлі медобладнання для онкохворих Інституту раку вкрали понад 231 мільйон гривень, — НАБУ
- 18.06 22:27 Секрети використання лаванди на кухні: деякі з них вам точно сподобаються
- 18.06 22:00 Ароматне масло з анчоусами: просто і смачно
- 18.06 21:30 Ситуація напружена: син Девіда Бекхема Бруклін проігнорував лицарське звання батька
- 18.06 21:01 Як вибрати солодкий кавун у магазині: є перевірені методи
- 18.06 20:52 Україна U21 у грі з червоною карткою поступилася Нідерландам і вилетіла з Євро-2025: відеоогляд матчу
- 18.06 20:45 «Милуючись трояндами художниці Олени Нестерової, неначе відчуваєш їх аромат», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 18.06 20:33 Зробив свідомий вибір на користь військової служби: війна забрала життя 24-річного прикордонника з Чернігівщини
- 18.06 20:06 Мафіни з виноградом, сиром дорблю та мигдалем: сміливо подавайте на святковий стіл
- 18.06 19:54 Близнюкам — «Зірка», Овнам — «Імператор», а Стрільцям — «Маг»: Таро-прогноз та поради карт на 19 червня
- 18.06 19:48 У Києві назвали кількість загиблих під час ракетної атаки росіян
Нереально смачний десерт на Новий рік: рецепт шоколадного медовика з карамельним кремом

У Новий рік прийнято дивувати гостей незвичним трактуванням традиційних рецептів. Торт медовик на свято теж можна зробити особливим — із шоколадом та карамельним кремом. Рецепт наводить sladkoe.menu .
Медовик із шоколадом та карамельним кремом
Для коржів:
- Цукор — 200 г;
- Яйця — 3 шт.;
- Мед — 90 г;
- Масло — 100 г;
- Сода — 10 г;
- Борошно — 500 г;
- Какао — 30 г.
Для крему
- Цукор — 150 г;
- Вершки жирні 33% - 150 г;
- Масло — 50 г;
- Маскарпоне або вершковий сир — 500 г;
- Вершки жирні 33% - 400 г.
Приготувати карамель. Розтопити цукор, підігріти вершки, акуратно влити сироп і перемішати. Зняти з вогню, додати масло, перемішати, дати охолоти. У карамель додати сир, вершки та збити.
На водяній бані змішати цукор, масло, мед та яйця. На початку кипіння всипати соду. Як тільки почне пінитися, зняти з вогню, дати охолонути і додати борошно та какао. Тісто розкатати до товщини 2−3 мм, спекти коржі. Пекти 4−5 хвилин при температурі 180 градусів.
Перемазати коржі кремом, зібрати торт, обсипати зверху та з боків крихтою. Дати ніч постояти у холодильнику.
Нагадаємо, медовик також можна приготувати з ягодами або з сиропом із ківі та вишні.
Фото https://ua.depositphotos.com/
11669Читайте нас у Facebook