Вибираючи солодкі рецепти для Нового року, часто зупиняються на улюблених з дитинства смаколиках. Таким може бути печиво «Хмиз» («Хворост»). Автор книжок із кулінарії Юлія Висоцька вважає, що «хмиз», посипаний «снігом» із цукрової пудри, нарівні з імбирними пряниками підходить для створення новорічного настрою. Рецепт наводить кулінарний Telegram-канал.
ВІДЕО ДНЯ
Хмиз на кефірі
Кефір — 1,5 ст.;
Яйця — 1 шт.;
Цукор — 3 ст. л.;
Олія — 2 ст. л.;
Сіль — 0,5 ч. л.;
Сода — 0,5 ч. л.;
Борошно — 2−3 ст.;
Цукор ванільний — 1 пакетик
З усіх інгредієнтів замісити м'яке тісто, дати постояти 20 хвилин. Розкатати до товщини 1 см, нарізати прямокутники (ромбики).
Сформувати «хмиз», зробивши проріз у центрі прямокутника і протягнувши через отвір один із кутів.
Посмажити з двох сторін на олії. Готовий «хмиз» посипати цукровою пудрою.