- 00:01 Колишній клуб Реброва переміг «Манчестер Юнайтед» та через 41 рік завоював єврокубок: відеоогляд фіналу Ліги Європи
- 21.05 22:26 Синдром останнього шматочка на блюді: брати чи не брати?
- 21.05 21:59 Фантастично смачний салат зі спаржею: такого ви ще не куштували
- 21.05 21:29 «Мені не подобається»: Гвінет Пелтроу розповіла про свої стосунки з Меган Маркл
- 21.05 21:02 Малина виросте великою та солодкою: полийте її цим простим добривом
- 21.05 20:35 Пішов в ЗСУ після того, як росіяни вбили маму: на війні загинув 22-річний воїн із Сумщини
- 21.05 20:09 Свіжість у кожному шматочку: простий, корисний та смачний салат за лічені хвилини
- 21.05 19:54 Скорпіонам — «Королева Пентаклів», Козорогам — «Король Кубків», а Тельцям — «Верховна Жриця»: Таро-прогноз та поради карт на 22 травня
- 21.05 19:46 Вперше показали стрільбу «супергармати» Кім Чен Ина: про що сказали кадри спеціалісту
- 21.05 19:21 Мирні переговори чи пастка часу: США надають кремлю перевагу у війні
- 21.05 19:08 Приречені на злидні? Чому індексація не рятує пенсіонерів від бідності
- 21.05 18:58 «Чекаю на дзвінок»: популярна модель та волонтерка подала заявку на «Холостяка»
Секрет — у гарному ромі: рецепт ароматного різдвяного штолену від Лідії Таран

Телеведуча Лідія Таран, яка раніше радила українцям зігріти зимовий вечір справжнім узваром, розповіла, як уперше приготувала різдвяний штолен та поділилася його рецептом.
«Штолен! Чудовий, різдвяний! Запашний! Мій першенький», — пише телеведуча у Instagram та додає, що головний рецепт випічки — гарний ром.
«Штолен цей без дріжджів — сирний, тому не треба чекати місяць, поки він дозріє. Можна їсти і через день!» — додала Лідія Таран.
Інгредієнти:
- 300 грамів борошна;
- 50 грамів смаженого мигдалю;
- 1 ч. л розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 ч.л. кардамону;
- 150 грамів сиру кремової консистенції;
- 50 грамів цукатів;
- 50 грамів ізюму;
- 1 куряче яйце;
- Цедра одного апельсину;
- 75 грамів цукру;
- 1 дрібка солі;
- 95 грамів вершкового масла;
- Цукрова пудра — щоб щедро посипати;
- Ром.
Процес приготування з усіма подробицями телеведуча виклала у «каруселі».
Після приготування штолену, який, до речі, вони вже з'їли, Лідія Таран поділилася своїми висновками щодо цієї «ритуальної випічки», з якою довелося повозитися, але воно того варте: «Ром, який не вберуть у себе сухофрукти і цукати, можна долити до чаю. У хаті пахне Різдвом і радістю. Відчуття, що ти тепер належиш до вищої ліги пекарів, бо штолен — це вам не шарлотка чи просто пряник».
Раніше двома рецептами штолену, один з яких сирний, поділилася переможниця та суддя кулінарного проекту «МайстерШеф» Ліза Глінська.
Фото зі сторінки Лідії Таран у соціальних мережах
766Читайте нас у Facebook